Klarowin Turbo 2 je dvosastavni, učinkovit, djelotvoran i brzo djelujući sredstvo za bistrenje vina i kaša.
Set se sastoji od sastojka A - kieselsola (otopine silicijevog dioksida) s negativnim nabojem i sastojka B - otopine hitosana, s pozitivnim nabojem, koji ima široko kelatno djelovanje. Sredstvo taloži taninska zamućenja (-), proteine (+) i metalne ione (+).
Domaća vina nisu uvijek bistra, stoga može biti potrebno njihovo bistrenje. Često može biti teško odrediti vrstu zamućenja. Ono može biti uzrokovano česticama s pozitivnim nabojem (npr. proteini), negativnim nabojem (npr. polifenoli) ili drugim organskim spojevima. Korištenje dvosastavnog sredstva daje sigurnost uklanjanja svih vrsta zamućenja u vinima i kašama.
Klarowin Turbo 2 pokazuje brzo djelovanje, učinak bistrenja vidljiv je već nakon 24 h.
Napomena: Prilikom bistrenja, sjetite se dozirati sredstva prema uputama, prevelika doza može uzrokovati sekundarna zamućenja ili promjenu boje vina.
Način upotrebe:
Nakon završetka fermentacije, tekućinu odlijte iznad taloga, temeljito odplinujte (višak CO2 bi produžio vrijeme bistrenja). Dodajte sastojak A (otopinu silicijevog dioksida) u količini proporcionalnoj količini tekućine za bistrenje (sadržaj je dovoljan za max 25 L). Zatim nježno promiješajte cijelu smjesu oko 10 s i ostavite 1 h. Nakon tog vremena dodajte sastojak B (otopinu hitosana) u količini proporcionalnoj količini tekućine (sadržaj je dovoljan za max 25 L tekućine). Nježno promiješajte oko 10 s. Cijelu smjesu ostavite oko 24 sata. Zatim tekućinu odlijte iznad taloga.
NAPOMENA: Proizvod može u maloj mjeri promijeniti boju vina.
Sastojci:
Sastojci A: silicijeva kiselina.
Sastojci B: voda, kiselina: jabučna kiselina, hitosan (iz rakova), konzervans: natrijev metabisulfit (sadrži sulfite).
Dimenzije pakiranja: