Proizvod samo u verziji DE.
Fermivin VR5 suhi, plemeniti, vinske kvasce Saccharomyces cerevisiae podrijetlom iz regije Burgundija u Francuskoj.
Fermivin VR5 su kvasci za vino koji fermentiraju do 16% alkohola, a preporučuju se za vina od aronije, crne bazge, crnog ribiza, crnog grožđa, trešanja, višanja, borovnica, kupina, malina i šljiva. Ovi kvasci savršeno izvlače aromu iz crvenog i visokotaninog voća koje zahtijeva dugo sazrijevanje. Za brzo i potpuno fermentiranje potrebno je osigurati optimalnu temperaturu fermentacije, koja za ove kvasce iznosi od 18 do 32°C.
Jedna vrećica kvasaca dovoljna je za pripremu od 10 do 35 L vinskog mošta.
Suhi vinski kvasci Fermivin VR5 vrlo su jednostavni za upotrebu, potrebna je samo kratka rehidratacija - navodnjavanje.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30℃, ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon toga, otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinskim moštom.
Punu učinkovitost kvasci postižu uz upotrebu hranjivih tvari: s vitaminom B1 i Kombi Vita.
Detaljna sigurnosna karta nalazi se u priloženim datotekama.
Sastojci:
vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: sorbitol monostearat.
Upozorenje!
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjive tvari: s vitaminom B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i br. serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja: