Vinski kvasac Fermivin VR5, 7 g

SIMBOL: 400350
EAN: 5904816017571

1,54 EUR

Dodaj u košaricu

220,00 EUR/kg

SIMBOL: 400350
EAN: 5904816017571


OPIS

Fermivin VR5 suhi, plemeniti, vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae podrijetlom iz regije Burgundija u Francuskoj.Za crna vina - Fermivin VR5 su kvasci koji omogućuju dobivanje vina najviše kvalitete od crvenog voća s karakterističnim okusom. Ovisno o količini dodanog šećera, možete pripremiti slat... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Fermivin VR5 suhi, plemeniti, vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae podrijetlom iz regije Burgundija u Francuskoj.

  • Za crna vina - Fermivin VR5 su kvasci koji omogućuju dobivanje vina najviše kvalitete od crvenog voća s karakterističnim okusom. Ovisno o količini dodanog šećera, možete pripremiti slatka i suha vina.
  • Za vina koja dugo odležavaju - kvasci idealni za vina koja zahtijevaju dug period sazrijevanja.
  • Vina do 16% - ovi kvasci pokazuju visoku otpornost na alkohol, fermentiraju čak do 16%.
  • Raspon temperatura 18-32°C - to su optimalni uvjeti fermentacije u kojima kvasci Fermivin V5 pokazuju punu učinkovitost.
  • Za 10-35 L - jedna vrećica kvasaca Fermivin 7013 dovoljna je za pripremu od 10 do 35 L mošta.


Fermivin VR5 su vinski kvasci koji fermentiraju do 16% alkohola, preporučuju se za vina od aronije, crne bazge, crnog ribiza, crnog grožđa, trešanja, višanja, borovnica, kupina, malina i šljiva. Ovi kvasci savršeno izvlače aromu iz crvenog i visokotaninog voća koje zahtijeva dugo sazrijevanje. Za brzo i potpuno fermentiranje potrebno je osigurati optimalnu temperaturu fermentacije, koja za ove kvasce iznosi od 18 do 32°C.

Jedna vrećica kvasaca dovoljna je za pripremu od 10 do 35 L vinskog mošta.

Suhi vinski kvasci Fermivin VR5 vrlo su jednostavni za upotrebu, potrebna je samo kratka rehidracija - navodnjavanje.


Način upotrebe:

Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30℃, ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon tog vremena otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinskim moštom.


Puni potencijal kvasci postižu uz primjenu hranjivih tvari: s vitaminom B1 i Kombi Vita.


Detaljna karta karakteristika nalazi se u priloženim datotekama.


Sastojci:

vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: sorbitol monostearat.


Upozorenje!

Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjive tvari: s vitaminom B1 (401010), Kombi Vita (401030).

Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i br. serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.


Dimenzije pakiranja:

  • dužina 7,5 cm
  • širina cca 1 cm
  • visina 11 cm
Masa
7.0 g

koliko litara
35.0 L

tip
sušeni

namjena
crno vino

uključeno u set
ne

Vinski kvasac Fermivin VR5, 7 g

Vinski kvasac Fermivin VR5, 7 g ['fermivin kvasac', ' aktivni suhi vinski kvasac', ' vinski kvasac', ' kvasac za vino', ' suhi vinski kvasac', ' suhi kvasac', ' suhi kvasac za vino', ' kvasac za crno vino']
omiljeno

1,54 EUR

220,00 EUR/kg

Dodaj u košaricu