Upoznajte tajnu iznimnog okusa domaćeg mesa - Tajna Djeda Feliksa klasična je mješavina prirodnih začina i bilja, stvorena s mišlju o kućnom peklanju. Zahvaljujući njoj Vaše meso dobit će duboku, biljnu aromu i okus, kao nekad. Uživajte u suhomesnatim proizvodima bez kemije, uz očuvanje omiljenih obiteljskih recepata.
Sanjate o pečkanim, aromatičnim, nježnim i ukusnim mesima? Želite se vratiti u vremena kada jela nisu bila puna kemije i umjetnih dodataka? Postoji način! Uz našu mješavinu začina i bilja s lakoćom ćete pripremiti ukusna, aromatično biljna jela od mesa koja se tope u ustima. Tajna djeda Feliksa za peklanje to su posebno odabrani, prirodni začini i bilje, bez soli, konzervansa te pojačivača okusa. Odabirom našeg proizvoda imate jamstvo sigurne i zdrave hrane!
Oduševite svoje najbliže mesnim jelima u nevjerojatnom izdanju!
Način upotrebe:
Sastojci za 5 kg mesa:
Recept:
18 g mješavine začina i bilja prelij s 0,5 L vode i prokuhaj, zatim ohladi. Pripremi salamuru od 2 L vode, peklosoli i šećera. Meso nareži na jednake komade (ok. 0,5 - 1 kg), smjesti u posudu za peklanje i ubrizgaj salamuru u omjeru 60 ml na 1 kg. Zatim u ostatak salamure dodaj ohlađenu vodu s mješavinom bilja i začina, dobro promiješaj i prelij meso tako da bude potpuno uronjeno. Najbolje ga odozgo optereti (npr. utegom), kako se ne bi izdizalo iz salamure. Peklajte 10-14 dana u hladnjaku. Zapečlano, dobro osušeno meso možete udimiti, ispeći ili skuhati.
Sastojci: začini 75% (korijander, borovica, piment, crni papar, lovorov list), bilje 25% (mažuran, čubar, ružmarin 5,5%, timijan). Proizvod može sadržavati sjemenke sezama, celer, gorušicu, gluten, sumporni dioksid, kikiriki i soju.
Isprobajte i naš kalkulator za suhomesnate proizvode.
Upozorenje!
Neto masa: 500 g
Dimenzije pakiranja: