Moje hobi: Izrada domaćeg sira - knjiga

SIMBOL: 980019
EAN: 9788395643170

7,97 EUR

Dodaj u košaricu

7,97 EUR/kom.

SIMBOL: 980019
EAN: 9788395643170


OPIS

Knjiga „Moj hobi: Izrada domaćeg sira. Savjeti i recepti”Recepti i savjeti zahvaljujući kojima ćete napraviti ukusne domaće sireve - osnove znanja o sirarstvu, praktični autorski savjeti i recepti za razne vrste sireva - meke, polutvrde i tvrde, kao i za druge mliječne proizvode - jogurt, maslac, ke... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Knjiga „Moj hobi: Izrada domaćeg sira. Savjeti i recepti”


  • Recepti i savjeti zahvaljujući kojima ćete napraviti ukusne domaće sireve - osnove znanja o sirarstvu, praktični autorski savjeti i recepti za razne vrste sireva - meke, polutvrde i tvrde, kao i za druge mliječne proizvode - jogurt, maslac, kefir.
  • 38 provjerenih recepata i dodatne varijante izrade - 176 stranica na kojima autori knjige, Artur Nowicki i Jelyo Todorov, predstavljaju rezultate svoje sirarske strasti, učeći kako samostalno napraviti ukusne sireve.
  • Vodič napisan na živopisan i pristupačan način - knjiga potiče kako na početak sirarske avanture, tako i na usavršavanje u umjetnosti stvaranja sireva. Možete početi s „lakim i brzim” proizvodima, a zatim prijeći na one čiji proces izrade zahtijeva nešto više vremena i složenije radnje.
  • Jednostavan put do domaćih verzija najboljih sireva - knjiga će vas korak po korak voditi kroz fascinantan svijet izrade sireva i proizvoda na bazi mlijeka. Navedeni recepti omogućit će vam uspješno povezivanje s poznatim i cijenjenim sirevima, kao i pokazivanje vlastite kreativnosti.
  • Za svakoga i u svakoj kuhinji - recepti su prilagođeni mogućnostima kućnih hobista i omogućuju realizaciju sirarskih aktivnosti praktički u svakoj tipičnoj kuhinji.
  • Tradicija, kreativnost i praktičan pristup - knjiga crpi iz najboljih sirarskih tradicija, posebno poljskih i balkanskih (posebno bugarskih), kombinirajući ih - koliko je to moguće - s inovativnim pristupom receptima, temeljenim na jednostavnim i lako primjenjivim rješenjima.


Novost! Izvrsna knjiga za sve ljubitelje sireva, koja predstavlja fascinantan svijet domaćeg sirarstva. Autori vodiča - Jelyo Todorov i Artur Nowicki udružili su snage kako bi stvorili jedinstveni vodič o domaćoj izradi sireva, kao i mliječnih prerađevina, poput maslaca, kefira ili jogurta. Kako se ispostavlja, domaće sirarstvo može biti fascinantan hobi čak i za vlasnike malih kuhinja, a izrada nekih sireva je zaista jednostavna i brza. Ambiciozniji entuzijasti mogu pokušati stvarati sireve koji zahtijevaju više vremena i složenije radnje, nagrađujući se prekrasnim, zrelim sirevima koji će oduševiti kako ukućane, tako i goste za stolom.

Kombinacija bugarskih i poljskih tradicija s ogromnom strašću, znanjem i praktičnim pristupom oba autora rezultirala je publikacijom u kojoj će svaki ljubitelj ukusne i zdrave domaće kuhinje pronaći mnoštvo korisnih savjeta i recepata za razne sireve i srodne mliječne proizvode.

Svi navedeni recepti su provjereni od strane autora i, koliko je to moguće, pojednostavljeni kako bi u kućnim uvjetima mogli nastati proizvodi koji uspješno podsjećaju na cijenjene proizvode iz profesionalnih sirana.

Kako sami autori pišu - „Sirarstvo je posebna strast koju obojica prakticiramo i usavršavamo. Kao rezultat mnogih zajedničkih i individualnih sirarskih aktivnosti, koje s jedne strane vodi stručnjak s bogatim profesionalnim iskustvom u ovom području, a s druge strane entuzijast specijaliziran za stvaranje domaćih proizvoda, nastale su metode i procedure koje omogućuju izradu mnogih ukusnih sireva u ograničenom kućnom prostoru. (…) Razmjenjivali smo primjedbe, ideje, provjeravali tradicionalne recepte i eksperimentirali, a svaki uspješan sir davao nam je novi, ukusni poticaj za daljnji rad.”

Knjiga prenosi osnovno znanje o sirarstvu na jednostavan i lako razumljiv način – u skladu s autorskim pristupom prvenstveno ukazuje na put i pokazuje mogućnosti koje vrijedi iskoristiti, posebno ako cijenite vrijednosti samostalno pripremljenih kulinarskih proizvoda i želite „iz kuhinje” upoznati sirarske tajne. Ovo jedinstveno izdanje daje hobistima izvrsno sredstvo za DIY aktivnosti, a istovremeno unosi u svijet domaće kulinarike autorski, inspirativan pristup umjetnosti stvaranja vlastitih sireva - kako u stilu onih klasičnih, opće poznatih, tako i onih više „lokalnih”, a vrijednih šireg upoznavanja. Kaleidoskop mliječnih specijaliteta nadopunjuju recepti ukusnih „varijacija” na bazi sireva, recepti za maslac, kefir, jogurt… A sve to začinjeno entuzijazmom koji se može pronaći samo kod pravih entuzijasta i gurmana, kakvi su autori knjige.


Sadržaj vodiča uključuje, između ostalog, sljedeća poglavlja:

  • Kratka povijest sireva
  • Mlijeko i mliječni proizvodi
  • Sastojci korišteni u procesu stvaranja sira
  • Pojmovi i procesi povezani s izradom sira
  • Pribor za sireve
  • Od mlijeka do sira
  • Recepti za meke sireve (uključujući sireve i sirne poslastice - brze i jednostavne te pljesnive sireve)
  • Recepti za polutvrde i tvrde sireve
  • Ostali mliječni proizvodi


Toplo preporučujemo čitanje i početak sirarske avanture. Knjiga je također izvrsna kao poklon!


  • ISBN 978-83-956431-7-0
  • 176 stranica, kredni papir
  • integrirana omotnica s krilcima i sjajnom folijom
  • format: 210x148 mm
  • tekst s živopisnim autorskim fotografijama
  • prvo izdanje - 2022. godina
Duljina
14.7 cm

Širina
0.8 cm

Visina
21 cm

Masa
0.266 kg

Moje hobi: Izrada domaćeg sira - knjiga

Moje hobi: Izrada domaćeg sira - knjiga ['sirevi', ' sirarstvo', ' domaći sirevi', ' kefir', ' jogurt', ' maslac', ' domaći proizvodi', ' recepti za sir', ' kako napraviti sir', ' domaća proizvodnja sireva', ' sirevi za hobiste', ' meki sirevi', ' polutvrdi i tvrdi sirevi', ' mliječni proizvodi', ' vodič za sirarstvo', ' kulinarske knjige', ' knjiga za poklon']
omiljeno

7,97 EUR

7,97 EUR/kom.

Dodaj u košaricu