Čipsi za dimljenje od jabuke - namijenjeni za upotrebu u procesu dimljenja i roštiljanja svinjetine, ribe i janjetine. Zahvaljujući ovim čipsima, jela će dobiti odgovarajući, željeni aromat i okus, kao i atraktivnu svijetlosmeđu boju.
Klasa 8 (srednja frakcija) - zahvaljujući svojoj veličini (6-8 mm) čipsi su prikladni za velike i male dimnice.
Količina čipsa u pakiranju (450 g) dovoljna je za nekoliko sati dimljenja (ovisno o korištenoj opremi) - bez brige da će ih ponestati tijekom pripreme vaših omiljenih jela.
Prirodni, visokokvalitetni čipsi od jabuke, idealni za dimljenje i roštiljanje svinjetine, janjetine i ribe. Zahvaljujući njihovom odgovarajućem doziranju i žarenju, proces pripreme jela bit će vođen profesionalno, a gotova jela dobit će odgovarajući aromat, okus i izgled. Prednosti ovih čipsa cijenit će svaki ljubitelj ukusnih dimljenih i roštiljanih jela - mogu se koristiti u malim i velikim dimnicama, također u kombinaciji s generatorom dima. Optimalan sadržaj vode osigurava lako paljenje čipsa i učinkovito stvaranje dima za dimljenje.
Više o čipsima saznajte iz našeg članka na blogu Odaberite čips i napravite dim!
Provjerite naš Kalkulator za mesne proizvode - pomoći će vam pripremiti ukusne domaće proizvode.
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postavite sloj čipsa debljine dva centimetra - nemojte ih stavljati izravno na ložište jer će odmah izgorjeti. Da biste čips iskoristili što ekonomičnije, možete ih lagano navlažiti vodom, što će olakšati stvaranje veće količine dima. Roštilj pokrijte poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku. Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremanog mesa).
Dimljenje: Ovisno o vrsti dimnice koju imate, čips postavite u generator dima ili u samu dimnicu - na mjesto predviđeno za to, eventualno u ložište - oko užarenog drva.
Čipsi idealni za upotrebu u generatoru dima. Korištenje takvog generatora dima osigurava postizanje najprofesionalnijih rezultata - proizvoda izvrsnog okusa, arome i boje.
Upozorenje: Rukovanjem dimnicom i roštiljem trebaju se baviti isključivo odrasle osobe, uz poštivanje pravila protupožarne sigurnosti i nakon upoznavanja s uputama za uporabu određenog uređaja te preporukama za upotrebu čipsa. Tijekom paljenja čipsa i njihovog dodavanja tijekom rada roštilja ili dimnice i generatora dima, budite oprezni kako biste izbjegli moguće opekline. Pazite da djeca i kućni ljubimci nemaju pristup zagrijanim uređajima.
Čipsi se trebaju čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Čipsi za dimljenje dostupni u našoj ponudi imaju pozitivne recenzije: Instituta za mesnu industriju i masti, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.
Paket sadrži 450 g čipsa.