Čipsi za dimljenje TREŠNJA su posebno usitnjeno voćno drvo koje je izvrsno za dimljenje i roštiljanje. Dim iz spaljenih čipsa prodire duboko u jelo dajući mu odgovarajući aromat i zlatnosmeđu boju.
Karakteristike proizvoda:
Više o čipsima saznajte iz našeg članka na blogu Odaberite čips i napravite dim!
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postavite sloj čipsa debljine dva centimetra - ne smijete ih postavljati izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Roštilj treba pokriti poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku.
Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremljenog mesa).
Dimljenje: Ovisno o vrsti dimnice kojom raspolažemo, postavite čipse na pladanj posebno namijenjen za tu svrhu ili oko ložišta - ne smijete ih postavljati izravno na izvor topline jer će se odmah spaliti.
Čipse treba čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Čipsi za dimljenje dostupni u našoj ponudi imaju pozitivne recenzije: Instituta za mesnu i masnu industriju, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.