Okrugli rimski lonac 4 L je prirodna posuda izrađena od pečene gline. Njegova porozna struktura omogućuje zdravo kuhanje u atmosferi vodene pare. Koristeći rimski lonac, jela možete kuhati bez dodavanja masnoće, što je korisno za naše zdravlje i obradovat će osobe koje paze na prehranu. Jela iz rimskog lonca su tako ukusna da će ih rado jesti i djeca.
Rimski lonac omogućuje pripremu mnogih jela od povrća, mesa, ribe te pečenje domaćih kruhova i ukusnih dizanih kolača.
Jela iz rimskog lonca imaju dubok okus, vrlo su sočna i aromatična. Zahvaljujući pečenju u vlastitom soku, tako pripremljena jela zadržavaju mnoge vitamine i vrijedne hranjive tvari.
Lonac se prodaje u kompletu s poklopcem.
Pripremajući kruh u rimskom loncu, sjetite se ukloniti poklopac zadnjih nekoliko minuta pečenja, zahvaljujući čemu će kruh biti mekan iznutra, a njegova korica hrskava.
Ako vam se dogodi da imate sumnje oko izbora poklona za najbliže, okrugli rimski lonac 4 L zasigurno će obradovati ljubitelje domaćeg kuhanja i pečenja. To je praktičan i vrlo lijep poklon.
Rimski lonac je jednostavan za korištenje i održavanje čistoće, potrebno je samo zapamtiti nekoliko savjeta koje ćete pronaći u nastavku.
Način upotrebe:
- Prije svake upotrebe lonac treba namakati u vodi 10-15 minuta. Lonac se namoči u cijelosti zajedno s poklopcem. Zatim ga treba staviti u hladnu pećnicu. Kako biste dobili hrskavo jelo, 10 minuta prije kraja pečenja treba ukloniti poklopac lonca.
- Prije pečenja kruha premažite lonac maslacem ili kokosovim uljem i pospite krušnim mrvicama ili brašnom kako biste lako izvadili pečeni kruh.
- Lonac se ne smije stavljati izravno na plin ili električnu ploču.
- Rimski lonac ne smije biti izložen naglim promjenama temperature.
- Ne smije se ulijevati hladne tekućine u vrući lonac.
- Preporučena maksimalna temperatura pečenja u rimskim loncima je 200°C.
- Lonac je namijenjen za upotrebu u plinskim i električnim pećnicama.
Pranje i čišćenje:
Nakon upotrebe lonac treba nekoliko puta namočiti u toploj vodi, zatim oprati spužvom ili mekom četkicom. Teže mrlje mogu se ukloniti koristeći sodu bikarbonu. S vremena na vrijeme lonac je vrijedno prokuhati u vodi s octom kako bi se neutralizirali mirisi. Lonac se ne smije prati u perilici posuđa.
Nakon pranja lonac treba ostaviti da se potpuno osuši i čuvati otvoren, najbolje na prozračnom mjestu.
Vanjske dimenzije:
1. lonac:
2. poklopac:
Unutarnje dimenzije:
1. lonac:
2. poklopac:
Dimenzije kompleta: