Kulture bakterija za svježi sir

SIMBOL: 411243
EAN: 5904816000313

5,11 EUR

Dodaj u košaricu

5,11 EUR/kom.

SIMBOL: 411243
EAN: 5904816000313


OPIS

Savršeno odabrana mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije, zahvaljujući kojoj ćete pripremiti ukusan, domaći svježi sir ili kiselo mlijeko.Mješavina idealna za domaću proizvodnju svježeg sira ili kiselog mlijeka- dodatak bakterija ubrzava i stabilizira cijeli pro... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Savršeno odabrana mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije, zahvaljujući kojoj ćete pripremiti ukusan, domaći svježi sir ili kiselo mlijeko. 


  • Mješavina idealna za domaću proizvodnju svježeg sira ili kiselog mlijeka - dodatak bakterija ubrzava i stabilizira cijeli proces.
  • Jednostavna za upotrebu - korištenje mješavine liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije u domaćoj proizvodnji sira ne zahtijeva specijalističko znanje ili vještine. 
  • Dugi rok trajanja - zahvaljujući tome što su bakterije liofilizirane, odnosno sušene na niskoj temperaturi pod visokim pritiskom, mogu se čuvati dugo vremena bez gubitka svoje učinkovitosti.
  • Izuzetno učinkovita - mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije namijenjena je za fermentaciju čak 50 litara mlijeka. 
  • Jedna mješavina, mnogo načina pripreme ukusnih svježih sireva - mješavina liofiliziranih bakterija mliječne fermentacije može se koristiti za proizvodnju različitih vrsta svježih sireva, kao i kiselog mlijeka, što omogućava eksperimentiranje i stvaranje raznovrsnih okusa i konzistencija. Posjetite naš Przepiśnik.


Mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije idealan je starter i dodatak za proizvodnju domaćeg svježeg sira ili kiselog mlijeka. Zahvaljujući ovim odabranim bakterijama, proces fermentacije odvija se brže i stabilnije, što omogućava dobivanje proizvoda ujednačene konzistencije i okusa. 

 

Recept za svježi sir: 

5 litara niskopasteriziranog mlijeka (do 74°C) ili svježeg ulijte u lonac i zagrijte do temp. 40°C. Dodajte oko 0,3 g (oko 1/5 žličice) bakterija otopljenih u oko 30 ml hladne vode ili mlijeka. Sve ostavite 24 sata na sobnoj temperaturi (ovaj proces omogućava dobivanje kiselog mlijeka). Zatim, kako biste dobili svježi sir, dobiveno ukiseljeno mlijeko postupno* zagrijte do temp. 38-45°C i održavajte zadanu temperaturu do trenutka izdvajanja sirutke (najmanje 30 minuta). Zrno svježeg sira prebacite u krpu radi ocjeđivanja i stavite u hladnjak na oko 8 sati. Svježi sir preporučujemo konzumirati s dodatkom vrhnja i vlasca ili slatko s voćem. 


*Što je niža temperatura, to će vaš svježi sir biti nježniji. Aktivnost proizvoda: 1 U. Masa bakterijskih kultura može se razlikovati ovisno o njihovoj aktivnosti. Svježe mlijeko - izravno od krave, preporučuje se pasterizirati na temperaturi oko 65°C tijekom 30 minuta.


Zapamtite da se točno pridržavate uputa o količini i vremenu fermentacije, jer preduga fermentacija može dovesti do razgradnje mlijeka i neugodnog mirisa.


Iskoristite i naš kalkulator za sirarstvo.


Rok trajanja uključuje mogućnost transporta proizvoda na temperaturi ispod 30°C do 7 dana.


Sastojci: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoza.

Masa
3.0 g

Przeznaczenie
za svježi sir i kiselo mlijeko

Wydajność
za 50 L mlijeka

Aktywność
1 U

Kulture bakterija za svježi sir

Kulture bakterija za svježi sir ['kulture bakterija', ' bakterije za sir', ' domaći sir', ' domaći svježi sir', ' kiselo mlijeko', ' proizvodnja sira', ' starter kulture', ' starter za sir', ' mliječna fermentacija', ' mješavina za fermentaciju sira']
omiljeno

5,11 EUR

5,11 EUR/kom.

Dodaj u košaricu