Kulture bakterija za grčki sir

SIMBOL: 411241
EAN: 5908277717773

5,11 EUR

Dodaj u košaricu

5,11 EUR/kom.

SIMBOL: 411241
EAN: 5908277717773


OPIS

Savršeno odabrana mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije, zahvaljujući kojoj ćete pripremiti ukusni grčki sir tipa feta, koji je izvrsna osnova za zdravu prehranu, također bez glutenaMješavina idealna za domaću proizvodnju grčkog siratipa feta- dodatak bakterija... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Savršeno odabrana mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije, zahvaljujući kojoj ćete pripremiti ukusni grčki sir tipa feta, koji je izvrsna osnova za zdravu prehranu, također bez glutena 


  • Mješavina idealna za domaću proizvodnju grčkog sira tipa feta - dodatak bakterija ubrzava i stabilizira cijeli proces.
  • Jednostavna za korištenje - korištenje mješavine liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije u domaćoj proizvodnji sira ne zahtijeva specijalističko znanje ili vještine. 
  • Dug rok trajanja - zahvaljujući tome što su bakterije liofilizirane, odnosno sušene na niskoj temperaturi pod visokim pritiskom, mogu se čuvati dugo vremena bez gubitka svoje učinkovitosti.
  • Izuzetno učinkovita - mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije namijenjena je za fermentaciju čak 40 litara mlijeka. 
  • Jedna mješavina, puno užitka - može se konzumirati sirovo ili koristiti kao dodatak salatama, predjelima, kao i kao sastojak raznih glavnih jela. Posjetite naš Przepiśnik.


Mješavina liofiliziranih mezo- i termofilnih bakterija mliječne fermentacije idealan je starter i dodatak za proizvodnju domaćeg grčkog sira tipa feta. Zahvaljujući ovim odabranim bakterijama proces fermentacije odvija se brže i stabilnije, što omogućava dobivanje proizvoda ujednačene konzistencije i okusa. 

 

Način upotrebe:

U slučaju svježeg mlijeka "od krave" preporučuje se pasterizacija na temperaturi oko 65°C tijekom 30 minuta.


6 L mlijeka ulijte u lonac i zagrijte na temperaturu od 33°C. Isključite grijanje. Odmjerite oko 0,4 g bakterija i otopite u čašici u maloj količini mlake vode. Sve dodajte u mlijeko i dobro promiješajte. Ostavite pokriveno oko 1 sat. Nakon tog vremena - ako ste koristili kupovno niskopasterizirano mlijeko - dodajte oko 1 g kalcijevog klorida u prahu (u slučaju svježeg mlijeka "od krave" - dodatak kalcijevog klorida nije potreban), zagrijte mlijeko na 38°C i dodajte oko 0,6 g suhe sirutke, otopljene u maloj količini mlake vode. Promiješajte nekoliko odlučnih pokreta. Isključite grijanje. Nakon oko 50 minuta sirni ugrušak izrežite na kocke veličine 1-2 cm. Dodatno sirni ugrušak možete još izrezati pod kutom. Ostavite 10-15 minuta da se sirutka počne odvajati. Nakon tog vremena pritisnite sirni ugrušak cjedilom i izvadite kutlačom sirutku koja se ulijeva u njega. Kada se većina sirutke odvoji, sirni ugrušak premjestite u sirarsku krpu i stavite u prešu za sir. Postupno povećavajte opterećenje preše. Kada postignete opterećenje od oko 5 kg, ostavite sir najmanje 12 sati na sobnoj temperaturi. Sir prebacite u salamuru (1 L vode + 180 g soli) na 6 sati, a zatim u drugu salamuru (1 L vode + 70 g soli) za daljnje čuvanje i držite u hladnjaku.

 

Sastojci: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoza.


Rok trajanja uzima u obzir mogućnost transporta proizvoda na temperaturi ispod 30°C do 7 dana.


Detaljne recepte za različite vrste sireva pronaći ćete u Kalkulatoru sirarstva.

Masa
3.0 g

Przeznaczenie
za sir tipa feta

Wydajność
za 50 L mlijeka

Aktywność
1 U

Kulture bakterija za grčki sir

Kulture bakterija za grčki sir ['kulture bakterija', ' bakterije za sir', ' grčki sir', ' proizvodnja sira', ' starter kulture', ' starter za sir', ' mliječna fermentacija', ' mješavina za fermentaciju sira', ' feta sir']
omiljeno

5,11 EUR

5,11 EUR/kom.

Dodaj u košaricu