Kalcijev klorid je sredstvo koje se koristi u sirarstvu za povećanje učinkovitosti proizvodnje sira. To je dodatak neophodan kada koristimo niskopasterizirano ili svježe mlijeko s niskim sadržajem kalcija. Kalcijev klorid poboljšava konzistenciju i koagulaciju mlijeka. Njegova upotreba smanjuje gubitke kazeina i masti.
Zahvaljujući kalcijevom kloridu, sirarski gruš je kompaktniji i lakše se obrađuje, što utječe na povećanu lakoću skupljanja sirnog zrna.
Koncentracija proizvoda 33%.
Paket je dovoljan za 125-250 L mlijeka.
Prehrambena kvaliteta ponuđenog kalcijevog klorida čini da, uz pravilno doziranje, povoljno utječe na apsorpciju kalcija u organizmu. Dodatno, to je sredstvo koje će naći primjenu i u pivarstvu, između ostalog, za davanje punog, stabilnog okusa.
Doziranje:
40 kapi (2 ml) na 10 L svježeg mlijeka
80 kapi (4 ml) na 10 L niskopasteriziranog mlijeka
Način upotrebe:
Prije upotrebe protresite. U zagrijano mlijeko dodajte kalcijev klorid. Sve dobro promiješajte. Proizvod treba dodati prije inokulacije bakterijskim kulturama i sirilom. Koristiti prema doziranju proizvođača — višak kalcijevog klorida može pridonijeti gorkom okusu proizvoda.
UPOZORENJE: Djeluje iritantno na oči. U slučaju kontakta s očima, pažljivo ispirati vodom nekoliko minuta.
Dimenzije pakiranja:
∅ 3,8 cm
visina 9,6 cm
neto volumen 50 ml.