Peklosól Vit-C - 400 g

SIMBOL: 410020
EAN: 5904816004106

1,52 EUR

Dodaj u košaricu

3,80 EUR/kg

SIMBOL: 410020
EAN: 5904816004106


OPIS

Domaće suhomesnate proizvode iznimno su ukusne i najčešće nestaju sa stola u tren oka. Prilikom stvaranja novih recepata i okusnih kompozicija ne treba zaboraviti ni na odabir odgovarajućeg načina konzerviranja mesnih proizvoda, jer upravo zahvaljujući njemu možemo uživati u njima dulje, a također i... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Domaće suhomesnate proizvode iznimno su ukusne i najčešće nestaju sa stola u tren oka. Prilikom stvaranja novih recepata i okusnih kompozicija ne treba zaboraviti ni na odabir odgovarajućeg načina konzerviranja mesnih proizvoda, jer upravo zahvaljujući njemu možemo uživati u njima dulje, a također ih konzumirati na siguran način za zdravlje. Jedna od takvih učinkovitih metoda konzerviranja je uporaba peklosoli. Koje su najveće prednosti njezine primjene?


  • Održava mikrobiološku sigurnost - štiti vaše specijalitete od razvoja neželjenih mikroorganizama, uglavnom Clostridium botulinum - bakterije botulinum toksina.
  • Izvlači prirodnu boju iz mesnih proizvoda - lako i učinkovito zaštitite svoje proizvode od gubitka prirodne crveno-ružičaste boje.
  • Za suho i mokro soljenje - sami birate najprikladniji način konzerviranja mesa.
  • Jednostavna za primjenu - na pakiranju ćete pronaći kratke i jasne upute za uporabu. 
  • Sigurna za zdravlje - proizvod ispunjava sve sigurnosne norme. 

 

Što je peklosol, inače nazivan solju za soljenje ili solju za pekliranje? To nije ništa drugo nego mješavina kuhinjske soli bez joda i natrijevog nitrita, u našem proizvodu obogaćena natrijevim askorbinatom (vitaminom C). Peklosol štiti meso od gubitka prirodne crveno-ružičaste boje, a prije svega štiti proizvode od razvoja neželjenih mikroorganizama, uglavnom bakterija botulinum toksina. Dodatak antioksidansa smanjuje ostatak rezidualnog nitrita, učinkovito ograničavajući stvaranje nitrozamina. Ubrzava pretvaranje nitrita u dušikov oksid, poboljšavajući boju mesnih proizvoda. Također je izvrstan stabilizator. Primjena peklosola omogućit će vam i daljnju obradu mesa, npr. dimljenje, sušenje i zrenje.

 

Način uporabe za pripremu 1 kg mesa:


Mokro soljenje: u 1 L hladne vode dodajte 58-65 g peklosola, dodajte 4 g šećera i eventualno omiljene začine. Solite meso u otopini 7-14 dana u hladnjaku.

Suho soljenje mesa u komadu: meso natrljajte s 18-25 g peklosola i eventualno omiljenim začinima. Solite u hladnjaku 3-7 dana (debljina mesa 1 cm-1 dan soljenja).

Suho soljenje mesa za kobasice: u 1 kg mljevenog mesa dodajte 13-17 g peklosola i omiljene začine. Gotovu smjesu ostavite 1 dan u hladnjaku.

 

Sastojci: sol bez joda, sredstvo protiv zgrudnjavanja: E536, natrijev nitrit, antioksidans: natrijev askorbinat (0,3%)

Masa
0.4 kg

Rodzaj
Bez bilja

primjena
univerzalno za meso

Peklosól Vit-C - 400 g

Peklosól Vit-C - 400 g ['peklosól', ' pekla', ' sol za kiseljenje', ' pekla za meso', ' peklosól za meso', ' konzerviranje mesa', ' konzerviranje mesnih proizvoda', ' konzerviranje kobasica', ' za kiseljenje', ' salamura za kiseljenje', ' vitamin C', ' natrijev askorbat']
omiljeno

1,52 EUR

3,80 EUR/kg

Dodaj u košaricu