Multimjer za mjerenje koncentracije šećera i potencijalnog alkohola

SIMBOL: 405551
EAN: 5904816914863

6,27 EUR

Dodaj u košaricu

6,27 EUR/kom.

SIMBOL: 405551
EAN: 5904816914863


OPIS

Novost na tržištu! ​ Indikator koji služi za mjerenje koncentracije šećera u moštu ili pivskoj sladovini izražene u g/l ili u stupnjevima Ballinga te za određivanje potencijalnog sadržaja alkohola u vinu ili pivu (%).​ Jedan stupanj Ballinga (1°Blg) približno odgovara 10g šećera u 1L soka (mošta).​ ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »


Novost na tržištu!
Indikator koji služi za mjerenje koncentracije šećera u moštu ili pivskoj sladovini izražene u g/l ili u stupnjevima Ballinga te za određivanje potencijalnog sadržaja alkohola u vinu ili pivu (%).​ Jedan stupanj Ballinga (1°Blg) približno odgovara 10g šećera u 1L soka (mošta).​ Uređaj je kalibriran na temperaturi od 20°C. ​​GLAVNI ELEMENTI MJERAČA​- plovak (areometar) s tri skale (za koncentraciju šećera g/l i u stupnjevima Blg); te potencijalni sadržaj alkohola u %,​- epruveta - za provođenje mjerenja.

ISPITIVANJE MOŠTA
Za provođenje mjerenja epruvetu treba napuniti do 2/3 visine analiziranim moštom ili pivskom sladovinom. Tekućina ne smije sadržavati čvrste čestice i mjehuriće plina. Količina tekućine treba biti takva da plovak smješten u epruveti slobodno pluta, ne dodiruje dno i stijenke epruvete.
Primjer:
Pretpostavimo da je očitanje za ispitivani mošt iznosilo 20 stupnjeva Blg, što odgovara sadržaju od 200g/l šećera i znači da će potencijalni sadržaj alkohola u vinu biti 9,6 %.

NAPOMENA:

Za lakše korištenje, na skali su različitim bojama označeni rasponi početnih koncentracija šećera u moštu, za različite vrste vina koje želimo dobiti:
- bordo područje (22 - 25 Blg°) - desertna vina (slatka),
- žuto područje (15 - 22 Blg°) - stolna vina (suha),
Za pravilan tijek fermentacije važno je da koncentracija šećera prije njenog početka NE premaši 22 do 25 Blg°. Ako preferirate vrlo slatka vina, dodajte šećer u nekoliko porcija npr.: 1., 5. i 12. dana fermentacije. Vino se može dodatno zasladiti nakon završetka fermentacije.

ISPITIVANJE PIVSKE SLADOVINE
Mjerenje sadržaja šećera u pivskoj sladovini provodi se na sličan način kao za vino. Na skali je označen raspon preporučenih početnih koncentracija šećera u sladovini bojom jantara (8 - 10 Blg°). Fermentacija pivske sladovine smatra se završenom kada očitanje spada u raspon označen zelenom bojom (0 - 2 Blg°).

Dimenzije proizvoda:
- multimjer:
  visina 21,2 cm
  promjer 1,75 cm
- epruveta:
  visina 24,5 cm
  vanjski promjer 2,2 cm
  unutarnji promjer 2,0 cm

Duljina
2.2 cm

Širina
2.2 cm

Visina
24.5 cm

Masa
60.0 g

Multimjer za mjerenje koncentracije šećera i potencijalnog alkohola

Multimjer za mjerenje koncentracije šećera i potencijalnog alkohola ['multimjer za alkohol', ' multimjer za vino', ' koncentracija šećera', ' koncentracija šećera u moštu', ' koncentracija šećera u pivskoj sladovini', ' mjerenje šećera u vinu', ' razina šećera', ' pokazatelj razine šećera']
omiljeno

6,27 EUR

6,27 EUR/kom.

Dodaj u košaricu