Pahuljice hrasta dobivene iz autentičnih bačvi od burbona jedinstven su način za dodavanje domaćim pićima dubokog, bačvastog karaktera. Zahvaljujući njima, u kratkom vremenu dobit ćete intenzivan miris vanilije i dima, koji se prirodno razvijaju u hrastovim bačvama korištenim za sazrijevanje burbona.
Pahuljice su idealne za viski, burbone, rakije i slabija alkoholna pića.
Prirodne hrastove strugotine obogaćuju okus alkohola, dajući mu izražene note vanilije i dimni akcent.
Karakteristike i prednosti:
Korištenje visokokvalitetnih hrastovih pahuljica najbolja je alternativa za korištenje hrastovih bačvi. Zahvaljujući upotrebi pahuljica, pićima ćete dodati i plemenit miris i boju. To je znatno jednostavnija i jeftinija metoda sazrijevanja pića nego tradicionalno sazrijevanje u bačvama. Vaš viski ili hrastovka povezat će se s klasikom i osigurati izvrsne dojmove tijekom degustacije.
Karakteristike:
Sirovina: američki bijeli hrast
Vrsta: jako pečene
Doziranje: 2-6 g/1 L
Način upotrebe:
Dodajte hrastove pahuljice u odabrano piće u dozi od 2-6 g na 1 L alkohola na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta pahuljica s alkoholom vrijedi odabrati individualno, na temelju degustacije. Kada smatrate da je stupanj koncentracije mirisa u piću odgovarajući, uklonite hrastove pahuljice i uživajte u plemenitom okusu.
Hrastove pahuljice možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciji nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrano piće prema želji.
Savjet: Korištenjem niže doze i produženog vremena maceracije, dobit ćete veću dubinu okusa i mirisa. Piće će doprijeti do dubljih struktura drva, što će rezultirati bogatijim okusnim doživljajima nego onima dobivenim kraćom maceracijom.
Neto masa: 50 g