Hrastove pahuljice - sitne drvene iverice hrasta koje služe za aromatiziranje alkohola. Ako pripremate domaća vina, likere ili destilate, dobro znate da alkoholi pohranjeni u hrastovim bačvama dobivaju jedinstven aromat i okus. Slične efekte možete brže i jeftinije postići koristeći hrastove pahuljice.
Hrastove pahuljice su najbolja alternativa za korištenje hrastovih bačvi. Njihovom upotrebom alkoholima (vinima, likerima, destilatima) dajemo i aromu i boju. To je znatno jednostavnija i jeftinija metoda starenja pića od tradicionalnog sazrijevanja u bačvama. Hrastove pahuljice mogu se dozirati tijekom fermentacije ili u gotov napitak.
Zahvaljujući dodatku hrastovih pahuljica, pripremljeni alkohol vrlo brzo će dobiti prepoznatljive hrastove note, aromu vanilije te duboku tamno jantarnu boju. U vinima i likerima očuvat će se voćne arome. Predstavljene pahuljice također će se odlično uklopiti u domaće alkohole poput konjaka, Bourbona, brendija.
Hrastove pahuljice za aromatiziranje alkohola koje prodajemo u našoj trgovini potječu od najkvalitetnije francuske sorte hrasta.
Karakteristike:
Sirovina: francuska sorta hrasta
Vrsta: jako pečene
Aroma: vanilija
Doziranje: 4-10 g/1 L
Neto masa: 20 g
Način upotrebe:
Dodajte hrastove pahuljice u odabrano piće u dozi od 4-10 g na 1 L alkohola na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta pahuljica s alkoholom vrijedi odabrati individualno na temelju degustacije.
Kada smatrate da je stupanj koncentracije arome u piću odgovarajući, uklonite hrastove pahuljice i uživajte u njegovom okusu.
Hrastove pahuljice možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciji nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrano piće prema želji.
Neto masa: 20 g
Dimenzije pakiranja: