Hrastove pahuljice - sitne čestice drva koje, dodane alkoholima, daju im jedinstven okus i aromu. Najbolji viskiji ili burboni su oni koji dugo odležavaju u hrastovim bačvama. Pripremajući domaća pića, sličan efekt aromatizacije postići ćete znatno jeftinije i brže koristeći hrastove pahuljice.
Korištenje visokokvalitetnih hrastovih pahuljica najbolja je alternativa korištenju hrastovih bačvi. Zahvaljujući upotrebi pahuljica, pićima ćete dati i plemenitu aromu i boju. To je znatno jednostavnija i jeftinija metoda starenja pića nego tradicionalno dozrijevanje u bačvama. Vaš viski ili hrastovka će se povezati s klasikom i osigurati izvrsne dojmove tijekom degustacije.
Karakteristike:
Sirovina: američka sorta hrasta
Vrsta: jako pečene
Doziranje: 2-6 g/1 L
Način upotrebe:
Dodajte hrastove pahuljice u odabrano piće u dozi od 2-6 g na 1 L
alkohola na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta pahuljica s alkoholom vrijedi
odabrati individualno, na temelju degustacije.
Kada smatrate da je stupanj koncentracije arome u piću odgovarajući, uklonite hrastove pahuljice i uživajte u plemenitom okusu.
Hrastove pahuljice možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciji nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrano piće prema želji.
Savjet: Korištenjem niže doze i produženog vremena maceracije postići ćete veću dubinu okusa i arome. Piće će doprijeti do dubljih struktura drva, što će rezultirati bogatijim okusnim doživljajem nego onim postignutim kraćom maceracijom.
Neto masa: 50 g