Gosti dolaze sutra, a bar je prazan? Imamo rješenje! Upoznajte našu esenciju okusa s izraženim aromom čokolade!
Ova esencija omogućit će vam jednostavnu pripremu ukusnog i aromatičnog napitka u samo 24 sata! Dovoljno je da pomiješate omiljeno piće visokog postotka alkohola s odgovarajućom količinom šećera i esencije, a zatim ostavite na dan da se "prožme". Odlučite želite li da napitak bude više ili manje sladak - i pripremite ga onako kako volite. Bočica od 40 ml dovoljna je za pripremu 4 L likera, a praktična udubljenja na bočici omogućit će doziranje esencije u nekoliko porcija. Jednostavan sastav i izvrstan učinak - vrijedi probati!
Kako koristiti esenciju okusa / čokoladnu esenciju?
Ulijte 4 litre visokoprocentnog alkohola u posudu, dodajte od 450 do 650 g šećera (ovisno o tome koliko sladak liker želite dobiti), a zatim dodajte esenciju okusa. Sve dobro promiješajte dok se šećer potpuno ne otopi. Ostavite napitak najmanje 24 sata*. Alkohol s punom aromom i izraženim okusom je spreman! Uživajte! Za pripremu manje porcije napitka iskoristite udubljenja na bočici koja omogućuju mjerenje 10 ml esencije na 1 L napitka.
*Za postizanje najboljeg okusa i arome preporučujemo konzumaciju napitka s esencijom nakon otprilike tjedan dana.
Upozorenje! Ako volite "zapaljene" okuse, možete koristiti i karamel za zaslađivanje! Preporučujemo Przepalanku iz naše ponude.
Sastojci: glicerin, bojilo: E 150d; voda, aroma, regulator kiselosti: limunska kiselina; triacetin.
Ukupni kapacitet: 40 ml
Esencija sadrži sulfite - međutim, to nije ništa štetno ili neobično. Sulfiti u hrani mogu se prirodno pojaviti, nastati tijekom proizvodnog procesa ili biti dodani prehrambenom proizvodu. Oni sprječavaju mikrobiološko kvarenje hrane i štite je od tamnjenja. U našem slučaju, sulfiti sadržani u karameli, nakon razrjeđivanja u alkoholu, čine samo tragove. Nerazrijeđena esencija sadrži ne više od 12 mg sulfita po litri. Za usporedbu, to je manje od 10% sadržaja sulfita u boci bijelog vina dostupnoj u trgovinama, u kojoj se nalaze u rasponu od 130-150 mg/L. Sulfiti su stoga potpuno sigurni za zdravlje - i nemaju veze s osjećajem nakon ispijanja boce vina ;).