PROIZVOD NEDOSTUPAN
Proizvod samo u verziji DE.
Od sada su najbolji još bolji! Predstavljamo Turbo X-Pure kvasac 21,3%, koji omogućuje postizanje čak 21,3% alkohola u fermentaciji – u novoj, poboljšanoj formuli. Ovi aktivni, sušeni kvasci s hranjivom tvari osiguravaju ugodan miris, bolje i brže fermentiranje! Svijet destilacije ima igrača o kojem je oduvijek sanjao – snažan i izuzetno učinkovit kvasac za šećerne fermentacije.
Prednosti koje vam donosi nova formulaTurbo X-Pure kvasca 21,3%, 25 L:
Upozorenje! Za postizanje najboljih rezultata slijedite upute na pakiranju.
Preporučena temperatura fermentacije je 20-25⁰C – kao optimalna za rad kvasca, osiguravajući odgovarajuću fermentaciju u određenom vremenu.
Ovo su Turbo X-Pure kvasci 21,3% za 25 L – jedna od zvijezda u cijenjenoj obitelji Turbo X-Pure kvasaca. To je savršeno prilagođena količina hranjivih tvari i destilacijskih kvasaca, zahvaljujući kojima možete pripremiti 25 L fermentacije s izvrsnim okusnim i aromatičnim parametrima. Čista snaga i izvrsna kvaliteta konačnog proizvoda. S Turbo X-Pure proces fermentacije odvija se brzo, učinkovito i bez neugodnog mirisa. Zahvaljujući velikoj otpornosti na alkohol, primijenjena mješavina kvasca i hranjive tvari fermentira do 21,3% (u optimalnim uvjetima nakon otprilike 12 dana).
Turbo X-Pure kvasci su prvi na tržištu kvasci koji fermentiraju do 21,3% alkohola.
Sada se Turbo X-Pure predstavljaju u još učinkovitijoj "verziji 2.0", kao poboljšana mješavina dvaju visokoalkoholizirajućih, aktivnih sojeva destilacijskih kvasaca i odgovarajuće odabrane hranjive tvari koja podržava njihov razvoj.
Smanjenje na minimum količine nusproizvoda fermentacije omogućilo je osiguranje još čišće fermentacije i povoljno utjecalo na miris koji prati ovaj proces. Ne morate se više bojati da će fermentacija širiti neugodan miris. Nova formula također donosi još bolju dinamiku djelovanja i učinkovitost, a pritom veću sigurnost cijelog procesa – to je manja vjerojatnost zaustavljanja fermentacije i lakši put do brzog postizanja željenih rezultata kod šećernih fermentacija.
Jedna vrećica Turbo X-Pure kvasca težine 135 g dovoljna je za 25 L fermentacije. Da bi kvasci pokazali svoj puni potencijal, važno je djelovati strogo prema uputama navedenim na pakiranju.
Način uporabe – recept za 25 L fermentacije:
Odaberite varijantu fermentacije (vidi tablicu). U fermentacijski spremnik dodajte I porciju šećera i otopite je u odgovarajućoj količini mlake vode na temp. 28°C. Zatim pospite cijeli sadržaj vrećice po površini tekućine, ostavite 10 minuta i temeljito promiješajte. Tako pripremljenu otopinu fermentirajte tijekom određenog broja dana navedenog u tablici, na temperaturi 22-25°C, najbolje u tamnoj prostoriji. *Za varijante II i III sljedeću porciju šećera dodajte pažljivo nakon 24-48 h, kada koncentracija šećera u fermentaciji bude oko 10-12°Blg.
Najbolje je prvo dodati oko 100 g šećera i pričekati da pjena padne – zatim dodajte ostatak šećera i promiješajte.
Upozorenje: Fermentacija će se pjeniti tijekom fermentacije!
Varijanta |
Alkohol [%] |
Šećer [kg] |
Voda [L] |
Dani |
|
---|---|---|---|---|---|
|
|
Porcija [I] |
Porcija [II] |
|
|
I |
17 |
7 |
- |
21 |
2 - 4 |
II |
19 |
7* |
1 |
20 |
4 - 7 |
III |
21,3 |
7* |
2 |
19 |
7 - 12 |
Za postizanje najboljeg učinka, preporučujemo bistrenje fermentacije nakon završene fermentacije sredstvom Klar Turbo Spirit.
Upozorenje: Pakiranje iskoristite u cijelosti za jednu fermentaciju.
Slatkasti okus nakon završene fermentacije povezan je s glicerinom koji proizvode kvasci.
Sastojci:
kvasci, kalijev fosfat, magnezijev sulfat, magnezijev oksid, kalcijev karbonat, vitamin B1.
Proizvod samo za destilaciju.