Grappa je talijansko alkoholno piće od fermentiranih tropa i sjemenki, otpada iz procesa proizvodnje vina.
Vinski kvasac Turbo Grappa idealna je mješavina kvasca, hranjivih tvari i vitamina za brzu fermentaciju. Preporučuje se za fermentaciju voćnih tropa (jabuka, grožđa, ribizla, krušaka i drugih). Omogućuju postizanje 14-18% alkohola u 7-10 dana. Dobit ćete naglašen voćni aromat gotovog pića.
Važne značajke:
Način upotrebe:
Pripremite smjesu od voćnih tropa i vode u omjeru 1:1 ili 1:1,5, ovisno o vrsti korištenog voća. Prije početka fermentacije sadržaj vrećice uspite u oko 300 ml vode temperature ne veće od 30°C, dobro promiješajte i nakon 30 min. ulijte u smjesu. Šećer u ukupnoj količini od 4-5 kg/25L dodajte u porcijama: 1/2 prvog dana fermentacije, 1/4 nakon 3 dana, ostatak petog dana procesa. Fermentirajte na temperaturi od 20-29°C tijekom 7-10 dana do prestanka CO2, zatim tekućinu odlijte iznad taloga i podvrgnite daljnjoj obradi, nastojeći zadržati voćne note.
Sastojci: kvasac, mineralna hranjiva tvar, vitamin B1.
Napomena: pakiranje iskoristite u cijelosti za jednu smjesu.
Dimenzije pakiranja: