Idealna mješavina kvasca, hranjivih tvari i vitamina za brzu i čistu fermentaciju u 48 h do 19%.
Ako ste zainteresirani za pripremu velike smjese koja će brzo i učinkovito fermentirati, dajući do 19% alkohola ugodnog mirisa, destilacijski kvasci Turbo Grom 48 h za 100 L su izvrstan izbor za vas.
Pomoću mješavine možete dobiti smjesu jačine 14, 17 ili 19%. Sve ovisi o dozi šećera koju primijenite i o broju dana koliko će fermentacija trajati.
Vi odlučujete koliko jak napitak želite dobiti i prema tome birate potrebnu količinu šećera i potrebni broj dana fermentacije.
Optimalni uvjeti fermentacije za kvasce Turbo Grom 48 h su temperatura 23-26°C. Nepoštivanje ovog temperaturnog raspona može rezultirati produljenjem vremena fermentacije ili njenim zaustavljanjem.
Način upotrebe:
U posudi otopite 24-32 kg šećera u 24 litre prokuhane, vruće vode, sve dobro promiješajte. Nakon hlađenja na 30°C, tekućinu prelijte u balon ili fermentacijski spremnik, nadopunite vodom sobne temperature do 100 litara. Dodajte sadržaj vrećice i dobro promiješajte. Nakon postavljanja fermentacijske cijevi, sve ostavite na fermentaciju na temp. 23-26°C na 2-5 dana. Pogledajte tablicu ispod.
Za postizanje najboljeg učinka preporučujemo bistrenje smjese nakon završetka fermentacije.
Dani: 2 3 5
Šećer [kg] : 24 28 32
Alkohol [%] : 14 17 19
Sastojci:
kvasac, kalijev fosfat, amonijev fosfat, magnezijev sulfat, kalcijev karbonat, vitamin B1.
Napomena:
pakiranje iskoristite u cijelosti za jednu smjesu.
Dimenzije pakiranja: