Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž" (na poljskom jeziku)

SIMBOL: 980014
EAN: 9788395643118

13,12 €

Dodaj u košaricu

13,12 EUR/kom.

SIMBOL: 980014
EAN: 9788395643118


OPIS

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž"čija je autorica dr. inž. Ewa Kwapisz, iznimno je, važno i dugo očekivano štivo - najmanje iz nekoliko razloga:Knjiga odgovara na potrebe svih koji su čekali nacjelovitu i što pristupačniju obradu tematike stvaranja destilata u mikrorazmjerima.Predstavlja sva bi... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž" čija je autorica dr. inž. Ewa Kwapisz, iznimno je, važno i dugo očekivano štivo - najmanje iz nekoliko razloga:


  • Knjiga odgovara na potrebe svih koji su čekali na cjelovitu i što pristupačniju obradu tematike stvaranja destilata u mikrorazmjerima.
  • Predstavlja sva bitna pitanja (od A do Ž) povezana s procesom stvaranja destilata, koja se tiču m.in. sirovina, korisne opreme i pribora, kvasaca preporučenih u destilerstvu, enzimskih pripravaka i hranjiva, mjernih instrumenata i metoda, izvođenja potrebnih izračuna, pravila pripreme kaša, vođenja fermentacije i destilacije, pročišćavanja i dorađivanja destilata te rješavanja mogućih problema.
  • Obrađuje temu destilacije uz uvažavanje važećih pravnih propisa u tom području - namijenjena je i onima koje tema destilacije zanima s teorijske strane i osobama koje žele stvarati vlastite destilate u okviru onoga što zakon dopušta.
  • Povezuje praktične aspekte destilacije, predložena tehnička i proizvodna rješenja s karakteristikama najpopularnijih alkoholnih pića nastalih destilacijom. Zahvaljujući tome knjiga je praktičan kompendij znanja i o destilaciji i o njezinim rezultatima - priznanim, cijenjenim u svijetu destilatima.
  • Prikazuje pitanja koja se tiču žitnih kaša te voćnih i šećernih smjesa za fermentaciju, kao i pravila izrade destilata iz naljeva voćnih i biljnih, na bazi alkohola s plaćenom trošarinom - što će zasigurno cijeniti hobisti koji žele stvarati vlastite napitke ove vrste.
  • Sadrži set od 30 recepata - s podjelom na recepture za osobe s ovlaštenjem za obavljanje obrtničke destilacije te za kućne hobiste. Za ovu drugu skupinu baza za stvaranje vlastitih napitaka je alkohol kupljen u trgovini - najčešće špirit, brendi, votka ili vino. Recepture u priručniku predstavljaju prijedloge impresivne raznolikosti, koje obuhvaćaju i čista alkoholna pića, i ona složenijeg karaktera (whisky, brendi), različite aromatične alkohole (tipa gin, geist, ouzo, pastis) te likere voćne, kavene ili kakao.


Knjiga izvrsno popunjava prazninu na izdavačkom tržištu, primjetnu u poljskim publikacijama na ovu temu. Složena, višedimenzionalna i u mnogim aspektima zahtjevna problematika stvaranja destilata napokon je dobila ambiciozno koncipiranu obradu, koja zasigurno zanima i praktičare, osobito početnike u ostvarivanju svoje strasti, i čitatelje koji žele upoznati čisto teorijske aspekte proizvodnje različitih vrsta destilata. Rad na publikaciji zahtijevao je pronalazak odgovarajućeg „ključa” - dostupnog i osobama koje već posjeduju nužna ovlaštenja za proizvodnju ovakvih napitaka u mikroskali, ali još traže nadahnuće, i zaljubljenicima koji planiraju steći takva ovlaštenja. Knjiga također ukazuje na mogućnosti dostupne sve brojnijem krugu kućnih hobista, zainteresiranih za destiliranje u granicama važećeg prava, uz korištenje kupljenog alkohola s trošarinom.


Autorica se usredotočila na predstavljanje koherentne koncepcije postupaka koji vode do dobivanja destilata visoke kvalitete. Od brojnih mogućnosti poznatih iskusnim praktičarima odabrala je provjerena rješenja i proizvode koji olakšavaju zadovoljavajući ulazak u svijet destilata, upoznavanje specifičnosti njihove izrade i otkrivanje vlastite kreativnosti na tom području.


Knjiga sadrži skup recepata, posebno izrađenih i za posjednike ovlaštenja za destilaciju i za osobe koje takvu mogućnost nemaju, a žele u skladu sa zakonom doživjeti uzbuđenje stvaranja ovakvih napitaka. Ovoj drugoj skupini posvećen je prijedlog izrade destilata iz naljeva.


Knjiga dostupna na poljskom jeziku.


Vlastita alkoholna pića, i čista i ona s karakterom, npr. u stilu viskija, ruma, vinjaka, grappe ili likera, san su mnogih. Zahvaljujući ovoj knjizi zasigurno su mnogo bliža ostvarenju - pod uvjetom postupanja prema pravilima destilerske vještine i u skladu sa zakonom.

Struktura knjige:

- uvod i kratak pogled na povijest destilerstva;

- pravni aspekti destilerstva u Poljskoj;

- destilerstvo u mikrorazmjerima;

- bit i proizvodi fermentacije, korištene sirovine;

- bit i proizvodi destilacije, alkoholni proizvodi;

- oprema i pribor;

- enzimski pripravci, kvasci koji se koriste u destilerstvu i hranjiva za kvasce;

- mjerenje osnovnih parametara – instrumenti i metode;

- izvođenje potrebnih izračuna;

- priprema destilacijskih kaša, nadzor nad procesom fermentacije;

- tehnički aspekti, destilatori i nadzor nad procesom destilacije kaša;

- pročišćavanje, dozrijevanje i dorađivanje destilata;

- mane destilata i najčešće pogreške;

- čista, specijalna i prirodna žestoka pića;

- žestoka pića od destiliranih naljeva;

- 30 recepata;

- zaključak, rječnik i literatura.


Broj stranica: 248

Format: 153x226 mm

Uvez: šivano-lijepljeni, integrirani

Boja: 4+4

2 zalijepljene knjižne oznake

Masa jednog primjerka: 0,45 kg


ISBN: 978-83- 956431-1-8

Prvo izdanje 2021

Izdavač: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.



Duljina
15.6 cm

Širina
1.7 cm

Visina
22.5 cm

Masa
0.46 kg

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž" (na poljskom jeziku)

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž" (na poljskom jeziku) ['destilacija', ' destilerski kvasci', ' poklon', ' mjesečina', ' alkoholna pića', ' likeri', ' recepti za likere', ' destilati', ' knjige']
omiljeno

13,12 €

13,12 EUR/kom.

Dodaj u košaricu