Upotreba kvasaca Turbo X-Pure 21,3% 100 L najbolji je način za postizanje velike jakosti u velikoj količini!
Kvasci Turbo X-Pure 21,3% 100 L jedini su na tržištu koji fermentiraju do 21,3% alkohola i prvi na tržištu koji u potpunosti prerađuju 36 kg šećera u 100 L. Čista snaga i izvrsna kvaliteta! S Turbo X-Pure proces fermentacije odvija se idealno - brzo i učinkovito. Ovaj proizvod je mješavina dvaju visokoalkoholizirajućih, aktivnih sojeva destilerskih kvasaca te odgovarajuće odabranog hranjiva koje podupire njihov razvoj. Zahvaljujući Turbo X-Pure lako ćete pripremiti različite vrste smjesa: šećerne, voćne i žitne. Prednost mješavine je i ugodan miris gotovog proizvoda.
Jedna vrećica kvasaca Turbo X-Pure ove gramature dovoljna je za 100 L smjese, a ovisno o željenom udjelu alkohola, dovoljno je dodati od 25 do 36 kg šećera. Kako bi kvasci pokazali pun potencijal, nužno je postupati strogo prema uputama navedenim na pakiranju.
Način upotrebe:
Odaberite varijantu fermentacije (vidi tablicu). U fermentacijsku posudu uspite I porciju šećera i otopite je u odgovarajućoj količini mlake vode na temp. oko 28⁰C. Zatim uspite sav sadržaj vrećice i dobro promiješajte. Tako pripremljenu otopinu podvrgnite fermentaciji onoliko dana koliko je navedeno u tablici (sukladno odabranoj varijanti), na temp. 23⁰C.
Za varijante II–IV, sljedeće porcije šećera dodajte oprezno nakon *24 i **48 sati, kada je koncentracija šećera oko 10–12⁰Blg.
Pažnja: Smjesa će se pjeniti! Vrijedi upotrijebiti sredstvo za smanjenje pjene, dostupno u ponudi BROWIN.
| Varijanta | I | II | III | IV | |
|---|---|---|---|---|---|
| Alkohol [%] | 15 | 17 | 19 | 21,3 | |
| Šećer [kg] | Porcija (I) | 25 | 20 | 20 | 20 |
| Porcija (II)* | - | 8 | 12 | 10 | |
| Porcija (III)** | - | - | - | 6 | |
| Voda [L] | 85 | 83 | 81 | 78 | |
| Dani | 5-6 | 8-10 | 10-12 | 12-14 |
Nakon završetka fermentacije smjesa se sama od sebe bistri. Niska temperatura pogoduje bistrenju. Kako biste smjesu brže izbistrili, upotrijebite Klarowin Turbo Spirit. Sastojci:
kvasci, kalijev fosfat, magnezijev sulfat, magnezijev oksid, kalcijev karbonat, vitamin B1.
Pažnja:
pakiranje upotrijebite u cijelosti za jednu smjesu za fermentaciju.
Nakon završene fermentacije smjesa ima blago sladak okus, povezan s glicerinom koji proizvode kvasci.
Dimenzije pakiranja:
duljina 13 cm
širina oko 4,5 cm
visina 17 cm.