Nova, poboljšana receptura! Turbo Torpedo 72 h kvasac za destilaciju, fermentira do 21% alkohola.
Način upotrebe:
Odaberite varijantu fermentacije (vidi tablicu). U fermentacijskoj posudi ili balonu, ovisno o željenoj količini alkohola, otopite odgovarajuću porciju šećera* u navedenoj količini mlake vode na temp. 30°C.
Zatim dodajte cijeli sadržaj vrećice i dobro promiješajte.
Tako pripremljenu otopinu fermentirajte tijekom određenog broja dana navedenog u tablici, na temp. 20-25°C.
*za nastave s količinom šećera većom od 7 kg, drugu porciju šećera dodajte pažljivo nakon 48 h.
Napomena: Nastav će se pjeniti, stoga je najbolje dodati oko 100 g šećera i pričekati da pjena padne, zatim dodajte ostatak šećera. Preporučujemo također Sredstvo za smanjenje pjene.
Za postizanje najboljeg učinka, preporučujemo bistrenje nastava nakon završetka fermentacije.
Varijanta
I
II
III*
IV*
Alkohol [%]
15
17
19
21
Šećer [kg]
porcija
I doza
6
7
7
7
II doza
-
-
1
2
Voda [L]
22
21
20
19
Dani
3
4-5
6-8
9-14
Napomena: pakiranje iskoristite u cijelosti za jedan nastav.