Za pravilan razvoj vinskog kvasca, osim izvora šećera, potrebni su i dušični i fosforni spojevi, kojih je malo u voću našeg podneblja, te vitamini, uglavnom iz skupine B. Korištenjem Kombi hranjive tvari dobivamo odgovarajuće umnožavanje kvasca, brzo započinjanje fermentacije, kao i potpuno fermentiranje šećera sadržanog u voću i dodanog tijekom proizvodnje vina. Vitamin B1 stimulira rast kvasca i snažan je aktivator fermentacije. Komponente neaktivnih stanica kvasca ubrzavaju umnožavanje biomase, izvor su sterola, masnih kiselina i mikroelemenata – magnezija i mangana. Adsorbiraju tvari koje inhibiraju fermentaciju. Spojevi sadržani u hranjivim tvarima potpuno se koriste od strane kvasca tijekom njihovog umnožavanja, tako da neće utjecati na okus i aromu vina te na zdravlje čovjeka.
Važne značajke:
Težina 7 g
Za 25 L smjese
Način uporabe:
Koristiti u omjeru 1g hranjive tvari na 2,0-3,5L mošta. Sadržaj vrećice dovoljan je za 15-25L smjese vina. Preporučenu količinu hranjive tvari treba dozirati u tri jednake porcije: I – prije inokulacije kvascem, II – nakon 2-3 dana fermentacije, III – nakon otprilike 10 dana, kada °Blg mošta padne na 8-12. Porcije hranjive tvari otopiti u otprilike 100 ml mošta, a zatim uliti u fermentacijski spremnik i promiješati. Ne dodavati hranjivu tvar izravno u inokulum kvasca.
Sastojci:
diamonijev fosfat (V), komponente neaktivnih stanica kvasca, vitamin B1 (tiamin hidroklorid)
Dimenzije:
Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.