Fermivin 7013 suhi, plemeniti, univerzalni vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae koji potječu iz regije Corbieres u Francuskoj.
Fermivin 7013 su vinski kvasci koji fermentiraju do 15% alkohola, a zahvaljujući svojoj univerzalnosti preporučuju se za vina od ogrozda, krušaka, marelica, jagoda, žitarica, gloga, jabuka, divlje ruže, bijelog i crnog grožđa, rabarbare, grožđica, trešanja, višanja, malina, šljiva renklod i bistrica, kupina, crnog, bijelog i crvenog ribiza, borovnica, bazge, šljiva bistrica. Ovi kvasci ističu aromu voća od kojeg se vino proizvodi. Vrlo širok raspon u kojem fermentiraju kvasci Fermivin 7013 čini ih vrijednim izborom kada fermentaciju provodimo u podrumima ili prostorijama gdje je temperatura niža od sobne.
Jedna vrećica kvasaca dovoljna je za pripremu od 10 do 35 L vinskog mošta.
Suhi vinski kvasci Fermivin PDM vrlo su jednostavni za upotrebu, potrebna je samo kratka rehidratacija - navodnjavanje.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice pomiješajte u 100 ml prokuhane i ohlađene vode na temp. 30℃, ostavite sve na 20 min na sobnoj temperaturi. Nakon toga otopinu ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinskim moštom.
Puni potencijal kvasci postižu uz primjenu hranjivih tvari: s vitaminom B1 i Kombi Vita.
Sastojci:
vinski kvasci Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearat sorbitola.
Upozorenje!
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje Hranjive tvari: s vitaminom B1 (401010), Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i br. serije na šavu. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Dimenzije pakiranja: