Proizvod samo u verziji DE.
Plemeniti vinski kvasac u tekućem obliku - za crna vina - do 14% alk., 20 ml.
Počinjete avanturu s domaćim vinarstvom? Želite uživati u aromatičnom i punom okusu crnog vina prekrasne boje? Volite birati proizvode visoke kvalitete? Upoznajte naš vinski kvasac Burgund - posebno odabrani soj plemenitog vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae, suspendiranog u zaštitnoj tekućini. Preporučuje se za crna vina - posebno od trešanja, višanja, malina, šljiva, aronije, kupina, crnih i crvenih ribizla, crnog grožđa, crnih borovnica, trnine, crne bazge. Ovaj kvasac osigurava brzu i stabilnu fermentaciju u širokom rasponu temperatura (20-30°C), dobro fermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan buket. Korištenjem hranjivih tvari dostupnih u našoj ponudi tijekom proizvodnje domaćeg vina osigurat ćete kvascu pun potencijal, zahvaljujući kojem će vaša domaća vina oduševiti sve vaše bližnje puninom okusa, arome i boje!
Važne značajke:
Način upotrebe:
Kvasac u tekućem obliku treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti kvasnu kulturu - takozvanu kvasnu majku. U bocu kapaciteta 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, a zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon sa smjesom vina (5-25 L).
Upozorenje!
U svim fazama pripreme kvasne kulture održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasac.
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti do kraja: datum isteka i broj serije na zavarivanju. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Sastojci:
sladna sladovina, voda, limunska kiselina, kvasac Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).
Dimenzije pakiranja: