Vinski kvasac Bordeaux, 20 ml DE/EN

SIMBOL: 400115
EAN: 5904816009453

1,95 EUR

PROIZVOD NEDOSTUPAN

1,95 EUR/kom.

SIMBOL: 400115
EAN: 5904816009453


OPIS

Proizvod samo u verziji DE.Univerzalni, plemeniti kvasci za sve vrste vina. Preporučuju se posebno za vina od trešanja, višanja, malina, šljiva, aronije, kupina, crnih, crvenih i bijelih ribizla, crnog grožđa, crnih borovnica, crne bazge.Bordeaux, je posebno odabrani soj vinskih kvasaca Saccharomyce... više >

PROIZVOD NEDOSTUPAN

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Proizvod samo u verziji DE. 

Univerzalni, plemeniti kvasci za sve vrste vina. Preporučuju se posebno za vina od trešanja, višanja, malina, šljiva, aronije, kupina, crnih, crvenih i bijelih ribizla, crnog grožđa, crnih borovnica, crne bazge.

Bordeaux, je posebno odabrani soj vinskih kvasaca Saccharomyces cerevisiae, suspendiranih u zaštitnoj tekućini. Ovi kvasci osiguravaju brzu i stabilnu fermentaciju u vrlo širokom rasponu temperatura, dobro fermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan buket. Vrijedi ih koristiti za vina koja zahtijevaju dug period sazrijevanja.


Važne značajke:

  • ​kvasci u tekućini
  • ​pakiranje 20 ml za 5-25 L soka​- temperatura fermentacije: 13-32°C
  • alkohol: do 14%
  • puni potencijal - uz primjenu hranjivih tvari: Kombi i Kombi Vita


Način upotrebe:

Kvasce u tekućini treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti kvasnu kulturu - takozvanu kvasnu majku. U bocu zapremine 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasaca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinom (5-25 L).


Upozorenje!

U svim fazama pripreme kvasne kulture održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasce.

Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).

Najbolje upotrijebiti prije kraja: datum isteka i broj serije na zavarivanju. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.


Sastojci:

sladna sladovina, voda, limunska kiselina, kvasci Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).


Dimenzije pakiranja:

  • dužina 7,5 cm
  • širina cca 0,5 cm
  • visina 11 cm


Vinski kvasac Bordeaux, 20 ml DE/EN

Vinski kvasac Bordeaux, 20 ml DE/EN ['kvasac bordeaux', ' vinski kvasac', ' kvasac za vino', ' vinski kvasac u tekućem obliku', ' kvasac u tekućem obliku', ' tekući kvasac za vino', ' kvasac za crno vino', ' kvasac za bijelo vino', ' domaće vino']
omiljeno

1,95 EUR

PROIZVOD NEDOSTUPAN

 

 

Unesite svoj email i obavijestit ćemo vas kada proizvod ponovo bude dostupan.

Hvala, vaša e-mail adresa je zabilježena.