PROIZVOD NEDOSTUPAN
Proizvod samo u verziji DE.
Univerzalni, plemeniti kvasci za sve vrste vina. Preporučuju se posebno za vina od trešanja, višanja, malina, šljiva, aronije, kupina, crnih, crvenih i bijelih ribizla, crnog grožđa, crnih borovnica, crne bazge.
Bordeaux, je posebno odabrani soj vinskih kvasaca Saccharomyces cerevisiae, suspendiranih u zaštitnoj tekućini. Ovi kvasci osiguravaju brzu i stabilnu fermentaciju u vrlo širokom rasponu temperatura, dobro fermentiranje šećera, postojanu boju vina i atraktivan buket. Vrijedi ih koristiti za vina koja zahtijevaju dug period sazrijevanja.
Važne značajke:
Način upotrebe:
Kvasce u tekućini treba prethodno umnožiti, odnosno pripremiti kvasnu kulturu - takozvanu kvasnu majku. U bocu zapremine 1 L ulijte 150 ml soka ili stavite 200 g usitnjenog voća, 300 ml vode i dodajte 2 žličice šećera. Bocu pokrijte čepom od vate i pasterizirajte 30 min. Nakon hlađenja u bocu ulijte sadržaj prethodno protresene vrećice kvasaca. Sve ostavite 1-2 dana na temp. 22-26°C, zatim ulijte u fermentacijski spremnik ili balon s vinom (5-25 L).
Upozorenje!
U svim fazama pripreme kvasne kulture održavajte sterilne uvjete - posebnu pažnju obratite na čistoću posude u kojoj ćete umnožavati kvasce.
Za optimalan tijek procesa fermentacije preporučuje se dodavanje hranjive tvari: Kombi (401020) ili Kombi Vita (401030).
Najbolje upotrijebiti prije kraja: datum isteka i broj serije na zavarivanju. Čuvati na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi. Proizvod samo za enologiju, nije za izravnu konzumaciju.
Sastojci:
sladna sladovina, voda, limunska kiselina, kvasci Saccharomyces cerevisiae, amonijev fosfat (V).
Dimenzije pakiranja: