Set za vino 4 GODIŠNJA DOBA - Malina

SIMBOL: 400001
EAN: 5908277717735

5,69 EUR

Dodaj u košaricu

54,19 EUR/kg

SIMBOL: 400001
EAN: 5908277717735


OPIS

Set za vino 4 GODIŠNJA DOBA - s malinom, je voćno-cvjetna suha mješavina i kombinacija vinskog kvasca s hranjivom tvari, zahvaljujući kojoj možete pripremiti 8-10 L ukusnog, aromatičnog vina.Za pripremu u bilo koje doba godine –vino od suhog voća možete pripremiti čak i u proljeće ili zimi, kada je ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Set za vino 4 GODIŠNJA DOBA - s malinom, je voćno-cvjetna suha mješavina i kombinacija vinskog kvasca s hranjivom tvari, zahvaljujući kojoj možete pripremiti 8-10 L ukusnog, aromatičnog vina.

 

  • Za pripremu u bilo koje doba godine – vino od suhog voća možete pripremiti čak i u proljeće ili zimi, kada je teško pronaći svježe voće!
  • Vino s prirodnom notom maline – set sadrži prirodne, sušene sastojke, kao što su maline, jabuke, aronija ili cvjetovi hibiskusa.
  • Čak do 10 L vina  set je vrlo učinkovit, 100 g suhog voća + 5 g kvasca s hranjivom tvari dovoljno je za 10 L fermentacije.
  • Do 17% – dodajući količinu šećera navedenu u uputama, dobit ćete jako vino (17%). Ako preferirate laganija vina, dodajte manje šećera.
  • Vino jednostavno i brzo – priprema vina s setom 4 GODIŠNJA DOBA je vrlo jednostavna, a već nakon 5 tjedana možete uživati u piću spremnom za konzumaciju.

 

Ako želite praviti vina zimi ili u proljeće, kada nedostaje svježeg voća ili ljeti ne želite trošiti vrijeme na obradu sezonskih darova prirode, imamo praktično rješenje!

4 GODIŠNJA DOBA – s malinom, je set za izradu vina koji sadrži pažljivo odabranu voćno-cvjetnu suhu mješavinu i kombinaciju vinskog kvasca s hranjivom tvari. Od sada će svako godišnje doba biti idealno za pripremu izvrsnih domaćih fermentacija.

 

Paket težine 105 g sadrži 100 g posebno odabranih sastojaka suhog voća i 5 g visokokvalitetnog kvasca s hranjivom tvari. Set je dovoljan za pripremu od 8 do 10 L aromatičnog i ukusnog vina, fermentirajući čak do 17%.

 

Izuzetno jednostavan način korištenja seta čini ga također odličnim izborom za osobe koje tek počinju s domaćim vinarstvom. Sastojcima seta potrebno je samo dodati vodu, šećer i ostaviti fermentaciju na sobnoj temperaturi.

 

Dobra vijest za nestrpljive – degustaciju vina u optimalnim uvjetima fermentacije možete obaviti već nakon 5 tjedana.

 

Sastojci suhog voća:

jabuke, plodovi aronije, cvjetovi hibiskusa, plodovi maline, aroma.

 

Sastojci kvasca s hranjivom tvari:

kvasac [vinski kvasac S. cerevisiae, emulgator: sorbitol monostearat], amonijev fosfat, vitamin B1.

 

Način upotrebe:

Sadržaj vrećice sa suhim voćem i 2 kg šećera stavite u 10 L vode na temperaturi od 85°C i miješajte 3 minute, održavajući navedenu temperaturu. Nakon toga sve prelijte u fermentacijski spremnik i ohladite na sobnu temperaturu. Zatim dodajte sadržaj male vrećice s vinskim kvascem i hranjivom tvari. Fermentirajte tjedan dana, a zatim procijedite fermentaciju kroz sito. Dodajte 0,5 kg šećera i fermentirajte mjesec dana. Za obogaćivanje karaktera vina dodajte 1 g tanina za crvena ili bijela vina (ili infuziju od 2 vrećice crnog čaja).

Ako želite dobiti intenzivnije vino, pripremite ga prema gore navedenom receptu, ali koristeći 1,6 kg i 8 L vode, a zatim nakon tjedan dana dodajte 0,4 kg šećera i pričekajte završetak fermentacije.

Kraj fermentacije utvrdit ćete pomoću šećeromjera. Provjeravajte razinu šećera nekoliko dana zaredom. Ako razina šećera ne pada, smatrajte to znakom da je fermentacija završena. A vi možete započeti sljedeću fazu.

Bistrenje:

Ostavite vino da se izbistri, najbolje na hladnom mjestu. Kada gledajući pod svjetlo u čašu s vinom vidite da vino nije mutno, možete ga pretočiti iznad taloga. Najbolje je koristiti praktični automatski sifon, koji smanjuje rizik od povratka tekućine i zamućenja taloga (ima povratni ventil).

Ako želite brže izbistriti vino nakon fermentacije, koristite kalijev metabisulfit u omjeru 0,8 g/8 L – dozu otopite u 50-100 ml vode, zatim dodajte u fermentaciju i dobro promiješajte. Otopina kalijevog metabisulfita je nestabilna, stoga je pripremite neposredno prije upotrebe. Zbog karakterističnog, oštrog sumpornog mirisa, preporučuje se korištenje proizvoda samo u dobro prozračenim prostorijama.

 

Nakon jednog dana dodajte Klarowin 2 u omjeru 1,9 g/8 L – odmjerenu količinu Klarowina 2 otopite u 50 ml vode i dodajte u vino. Dobro promiješajte. Učinak bi trebao biti vidljiv nakon otprilike tjedan dana, u obliku taloga koji pada na dno.

 

Preporučujemo također dva druga seta za vino 4 GODIŠNJA DOBA: s divljom ružom i s brusnicom.


Dimenzije pakiranja:

  • dužina: 13 cm
  • širina: cca 4 cm
  • visina: 22 cm
Masa
0.105 kg

Set za vino 4 GODIŠNJA DOBA - Malina

Set za vino 4 GODIŠNJA DOBA - Malina ['voćno vino', ' višeslojno voćno vino', ' vino od voća', ' cvjetno vino', ' vino od sušenog voća', ' vino od sušenog voća', ' vino od sušenog voća', ' vino od malina', ' vino od jabuka', ' vino od aronije', ' hibiskus vino', ' mješavina za vino', ' vinski set', ' zimsko vino', ' sušeno voće', ' sušeno cvijeće', ' recept za vino']
omiljeno

5,69 EUR

54,19 EUR/kg

Dodaj u košaricu