Fermentacijski spremnik 30 L sada u izvanrednom, proširenom setu! Zahvaljujući dodatnim elementima, još lakše i udobnije pripremit ćete svoja omiljena domaća pića. Iskoristite ovu priliku već danas!
Cijeli set možete koristiti i za proizvodnju domaćih kiselih krastavaca.
Fermentacijski spremnik ima PZH certifikat koji dopušta kontakt s prehrambenim proizvodima. Proizvod od polipropilena, bez BPA.
Sada prošireni set: spremnik s dodatnim bočnim otvorom za cijev, dva fermentacijska čepa s čepićem, ispusni ventil i dvije nelomljive cijevi: bočna cijev i horizontalna cijev.
S ovim praktičnim, kompletnim setom lako ćete pripremiti svoja omiljena domaća pića, a po potrebi i kisele krastavce. Spremnik kapaciteta 30 L izrađen je od mliječnog materijala namijenjenog za kontakt s hranom. Spremnik se odlikuje velikom izdržljivošću, odgovarajućom elastičnošću i otporan je na promjene boje nastale kontaktom s taninima iz voća.
Cijev omogućuje kontrolirano ispuštanje ugljičnog dioksida (CO2) tijekom fermentacije i učinkovito štiti pripravak od oksidacije, kao i od neželjenih voćnih mušica, drugih insekata i bakterija.
Dodatni bočni otvor u spremniku omogućit će vam postavljanje kutne cijevi i, na primjer, provođenje fermentacije istovremeno u nekoliko spremnika postavljenih jedan na drugi.
Napomena: u slučaju ograničene mogućnosti kontrole razine vode u cijevi, možete je napuniti manje isparljivom uljnom tekućinom.
Rotirajući ispusni ventil omogućit će vam potpuno točenje piva, vina ili drugih pripravaka iznad taloga. Položaj ventila neće ometati postavljanje spremnika na različite ravne površine.
Korištenje spremnika:
Kako biste olakšali otvaranje spremnika, potrebno je podići poklopac lagano povlačeći za ručku, umetnuti u nastali otvor, na primjer, dršku žličice, a zatim je povući oko ruba spremnika. Ne preporučuje se čišćenje spremnika grubim spužvama kako ne biste izgrebali njihovu površinu, što bi moglo postati leglo infekcija.
NAPOMENA: Spremnik se može dodatno zapečatiti podmazivanjem rubova spremnika vazelinom ili jestivim uljem. Prije pripreme pripravka, fermentacijski spremnik treba temeljito dezinficirati pomoću kalijevog metabisulfita.
Maksimalna dopuštena temperatura punjenja: 85°C
Temperatura spremnika prije punjenja treba biti: minimalno 5°C
Skladištenje s UV zaštitom
Kako bi se spriječila oštećenja uzrokovana UV zračenjem, spremnici prazni ili napunjeni ne smiju se skladištiti na otvorenom. Ako to nije moguće zbog uvjeta skladištenja, spremnike i poklopce treba skladištiti tako da ih zaštitite od UV zračenja. To se može postići, na primjer, dodatnim prekrivanjem paleta sa spremnicima i poklopcima ceradom od plastike otpornom na UV zračenje.
Skladištenje praznih spremnika
S obzirom na to da su spremnici i poklopci osjetljivi na atmosferske uvjete, treba ih skladištiti na suhom mjestu i pri stalnoj temperaturi. To ne samo da štiti od vlage, već i učinkovito sprječava kondenzaciju vode koja može uništiti posebno pakiranja ukrašena offset tiskom, IML aplikacijom ili digitalnim tiskom. Osim toga, unatoč korištenju antistatičkog sredstva, ne može se isključiti onečišćenje prašinom ili prljavštinom, stoga je potrebno osigurati skladištenje u čistoj prostoriji.