Uđite u svijet u kojem hrana duže zadržava svježinu, savršeno je pohranjena i uvijek pri ruci - u hladnjaku ili zamrzivaču. Višenamjenska, učinkovita i jednostavna za korištenje vakuumska zavarivačica premium klase savršeno je rješenje koje vam omogućuje da pohranite hranu na dulje vrijeme i izbjegnete njezino rasipanje, pripremite zrele mesne proizvode ili sireve, brže marinirate proizvode, a također se savršeno pripremite za kuhanje sous-vide.
Korištenje vakuumske zavarivačice omogućuje čak 8 puta produljenje svježine proizvoda – potpuno prirodno, bez upotrebe konzervansa.
Glavne prednosti naše vakuumske zavarivačice:
Vrećice imaju certifikat za kontakt s hranom.
Vakuumsko pakiranje:
- Usporava razvoj aerobnih bakterija.
- Štiti od promjene vlage i prodiranja aroma.
- Također štiti neprehrambene proizvode – od oksidacije, korozije ili vlage, npr. dokumente, fotografije, marke, nakit.
Dodatne informacije:
- Gotovo sve se može pakirati u vakuumu: voće, povrće, sirevi, meso, mesni proizvodi, riba, gotova jela, kolači itd.
- Vrećica s reljefom s zamrznutom vodom može poslužiti kao oblog kod sportskih ozljeda.
Napomena: Za vakuumsko isisavanje potreban je film ili vrećica s reljefom (utisnuta). Obične folije možete samo hermetički zavariti.
Vakuumsko zavarivanje omogućit će vam značajno skraćenje vremena mariniranja proizvoda i osigurati sočnost mesnih proizvoda u procesu zrenja. Ljeti i u jesen, koristeći zavarivačicu, savršeno ćete pripremiti sezonsko voće za zamrzavanje. U odgovarajućim folijama također ćete pohraniti npr. svježe začinsko bilje. Nakon blagdana i zabava, kada obično ostane puno hrane, zahvaljujući vakuumskom pakiranju produljit ćete rok trajanja raznih ukusnih zalogaja.
Praktične funkcije:
Zavarivačicu odlikuje, između ostalog, visoka razina vakuuma, što znači učinkovitost uklanjanja zraka iz pakiranja prije zavarivanja. Što je viša razina vakuuma, to manje zraka ostaje u pakiranju. Razina vakuuma od 80 kPa znači da je zavarivačica uklonila 80% zraka iz pakiranja. Preostalih 20% su rezidualni plinovi, poput dušika i kisika. Optimalna razina vakuuma može se razlikovati ovisno o vrsti pakirane hrane. Na primjer, osjetljivo voće i povrće može zahtijevati nižu razinu vakuuma kako bi se spriječilo zgnječenje, dok tvrđi proizvodi, poput mesa i sireva, mogu zahtijevati višu razinu vakuuma kako bi im se osigurala optimalna trajnost tijekom skladištenja.
Zavarivačica će također biti izvrstan poklon.
Iskoristite praktični vodič (također priložen u uputama) i optimalno iskoristite mogućnosti pohrane različitih vrsta hrane zapakirane u vakuumu.
Napomena - električni uređaj. Prije korištenja zavarivačice pažljivo pročitajte priložene upute za uporabu proizvoda, a tijekom korištenja pridržavajte se navedenih uputa i poštujte pravila sigurnog korištenja uređaja. Slijedeći preporuke, također u vezi s čišćenjem i skladištenjem zavarivačice, produžit ćete njezin vijek trajanja.
U kompletu:
Po potrebi možete kupiti rezervnu brtvu (oznaka 320627).
Pohrana hrane – vodič
Hladnjak (5±3°C) | Konvencionalno pohranjivanje | Zapakirano u vakuumu |
---|---|---|
Sirovo meso | 2-3 dana | 8-9 dana |
Morski plodovi/ribe | 1-3 dana | 4-5 dana |
Meso nakon toplinske obrade | 4-6 dana | 10-14 dana |
Povrće | 3-5 dana | 7-10 dana |
Voće | 5-7 dana | 14-20 dana |
Jaja | 10-15 dana | 30-50 dana |
Zamrznuto (-16±-20°C) | Konvencionalno pohranjivanje | Zapakirano u vakuumu |
---|---|---|
Meso | 3-5 mjeseci | > 1 godine |
Ribe | 3-5 mjeseci | > 1 godine |
Morski plodovi | 3-5 mjeseci | > 1 godine |
Temperatura okoline 25±2°C / sobna | Konvencionalno pohranjivanje | Zapakirano u vakuumu |
---|---|---|
Kruh | 1-2 dana | 6-8 dana |
Keksi | 4-6 mjeseci | > 1 godine |
Riža/brašno | 3-5 mjeseci | > 1 godine |
Orašasti plodovi/sjemenke | 3-6 mjeseci | > 1 godine |
Čaj | 3-6 mjeseci | > 1 godine |