Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž"

SIMBOL: 980014
EAN: 9788395643118

13,42 EUR

Dodaj u košaricu

13,42 EUR/kom.

SIMBOL: 980014
EAN: 9788395643118


OPIS

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž"autora dr. inž. Ewe Kwapisz je izuzetno, važno i dugo očekivano štivo - barem iz nekoliko razloga:Knjiga odgovara na potrebe svih koji su čekali nasveobuhvatno i što pristupačnije obrađivanje teme stvaranja destilata u mikro skali.Predstavlja sva bitna pitanja ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž" autora dr. inž. Ewe Kwapisz je izuzetno, važno i dugo očekivano štivo - barem iz nekoliko razloga:

  • Knjiga odgovara na potrebe svih koji su čekali na sveobuhvatno i što pristupačnije obrađivanje teme stvaranja destilata u mikro skali.
  • Predstavlja sva bitna pitanja (od A do Ž) vezana uz proces stvaranja destilata, a odnose se na npr. sirovine, korisnu opremu i pribor, kvasce preporučene u destilerijama, enzimske preparate i hranjive tvari, instrumente i metode mjerenja, obavljanje potrebnih izračuna, pravila pripreme kaše, vođenje fermentacije i destilacije, pročišćavanje i začinjavanje destilata, suočavanje s eventualnim problemima.
  • Obuhvaća temu destilacije uzimajući u obzir važeće zakonske propise - namijenjena je kako onima koji su zainteresirani za destilaciju s teoretske strane, tako i onima koji žele stvarati vlastite destilate u okviru zakonskih dopuštenja.
  • Spaja praktične aspekte destilacije, predložena tehnička i proizvodna rješenja s karakteristikama najpopularnijih alkohola koji nastaju korištenjem destilacije. Zahvaljujući tome, knjiga je priručni kompendij znanja kako o destilaciji, tako i o njenim rezultatima - priznatim, cijenjenim destilatima u svijetu.
  • Predstavlja pitanja vezana uz žitne kaše te voćne i šećerne nastave, kao i pravila stvaranja destilata od voćnih i biljnih likera, na bazi oporezovanog alkohola - što će zasigurno cijeniti hobisti koji žele stvarati vlastita pića ovog tipa.
  • Sadrži set od 30 recepata - podijeljenih na recepte za osobe s ovlaštenjima za vođenje zanatske destilacije te za kućne hobiste. Za ovu drugu skupinu, baza za stvaranje vlastitih pića je alkohol kupljen u trgovini - obično rakija, brendi, votka ili vino. Recepti u priručniku su impresivna raznolikost prijedloga, obuhvaćajući kako čiste alkohole, tako i one složenije karakteristike (whisky, brendi), različite vrste aromatičnih alkohola (tipa gin, geist, ouzo, pastis) te likere voćne, kavene ili kakao.

Knjiga savršeno popunjava prazninu na izdavačkom tržištu, koja se mogla primijetiti u poljskim publikacijama na ovu temu. Složena, višestrana i u mnogim aspektima teška problematika stvaranja destilata konačno je dobila ambiciozno obrađivanje, koje će zasigurno zanimati kako praktičare, posebno početnike u ostvarivanju svoje strasti, tako i čitatelje koji žele upoznati čisto teoretske aspekte izrade različitih vrsta destilata. Rad na publikaciji zahtijevao je pronalaženje pravog "ključa" - dostupnog kako osobama koje već posjeduju potrebna ovlaštenja za proizvodnju ovakvih pića u mikroskali, ali još uvijek traže inspiraciju, tako i za entuzijaste koji planiraju dobiti takva ovlaštenja. Knjiga također ukazuje na mogućnosti dostupne sve većem broju kućnih hobista, zainteresiranih za destilaciju u granicama važećeg zakona, koristeći kupljeni alkohol s akcizom.

Autorica se usredotočila na predstavljanje koherentne koncepcije djelovanja koja vodi do postizanja visokokvalitetnih destilata. Od mnogih mogućnosti poznatih iskusnim praktičarima, odabrala je provjerena rješenja i proizvode, olakšavajući zadovoljavajući ulazak u svijet destilata, upoznavanje specifičnosti njihovog stvaranja i otkrivanje vlastite kreativnosti u tom području.

Knjiga sadrži set recepata, posebno osmišljenih kako za posjednike ovlaštenja za destilaciju, tako i za osobe koje nemaju takve mogućnosti, a žele u skladu sa zakonom iskusiti uzbuđenje stvaranja ovakvih pića. Ovoj drugoj skupini posvećen je prijedlog izrade destilata od likera.

Vlastiti alkoholi, kako čisti, tako i oni s karakterom, npr. u stilu whiskyja, ruma, vinjaka, grappe ili likera, san su mnogih. Zahvaljujući ovoj knjizi, zasigurno su mnogo bliže ostvarenju - pod uvjetom da se postupa prema pravilima destilacijske umjetnosti i u skladu sa zakonom.

Struktura knjige:
- uvod i kratak pogled na povijest destilerije;
- pravni aspekti destilerije u Poljskoj;
- destilerija u mikro skali;
- suština i proizvodi fermentacije, korištene sirovine;
- suština i proizvodi destilacije, alkoholni proizvodi;
- oprema i pribor;
- enzimski preparati, kvasci korišteni u destilerijama i hranjive tvari za kvasce;
- mjerenje osnovnih parametara – instrumenti i metode;
- obavljanje potrebnih izračuna;
- priprema kaše za destileriju, briga o procesu fermentacije;
- tehnički aspekti, destilatori i briga o procesu destilacije kaše;
- pročišćavanje, sazrijevanje i začinjavanje destilata;
- nedostaci destilata i najčešće pogreške;
- čiste, sortne, prirodne votke;
- votke od destiliranih likera;
- 30 recepata;
- zaključak, rječnik i literatura.

Broj stranica: 248
Format: 153x226 mm
Uvez: šivano-lijepljeni, integrirani
Boja: 4+4
2 umetnute oznake
Težina 1 primjerka: 0,45 kg

ISBN: 978-83- 956431-1-8
Prvo izdanje 2021
Izdavač: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.




Duljina
15.6 cm

Širina
1.7 cm

Visina
22.5 cm

Masa
0.46 kg

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž"

Knjiga "Stvaranje destilata od A do Ž" ['destilacija', ' goriva kvasca', ' poklon', ' domaća rakija', ' alkoholna pića', ' likeri', ' recepti za likere', ' destilati', ' knjige']
omiljeno

13,42 EUR

13,42 EUR/kom.

Dodaj u košaricu