Drvna sječka za dimljenje bukve - namijenjena za upotrebu u procesu dimljenja i roštiljanja peradi, govedine, svinjetine, ribe, janjetine i divljači. Zahvaljujući ovoj sječki, jela će dobiti odgovarajući, željeni aromat i okus, kao i atraktivnu zlatnožutu boju.
Prirodna, visokokvalitetna bukova sječka, idealna za dimljenje i roštiljanje svih osnovnih vrsta mesa i ribe. Zahvaljujući odgovarajućem doziranju i žarenju, proces pripreme jela bit će vođen profesionalno, a gotova jela dobit će odgovarajući aromat, okus i izgled. Prednosti ove sječke cijenit će svaki ljubitelj ukusnih dimljenih i roštiljskih jela - mogu se koristiti u malim i velikim dimnicama, također u kombinaciji s generatorom dima. Optimalan sadržaj vode osigurava lako paljenje sječke i učinkovito stvaranje dimnog dima.
Sječka klase 2 (sitna frakcija) - zbog stupnja usitnjenosti može se uspješno koristiti u generatorima dima s automatskim - pužnim dovodom.
Količina sječke u pakiranju (450 g) dovoljna je za nekoliko sati dimljenja (ovisno o korištenoj opremi) - bez brige da će ih nedostajati tijekom pripreme vaših omiljenih jela.
Više o sječki saznajte iz našeg članka na blogu Odaberite sječku i napravite dim!
Provjerite naš Kalkulator za mesne proizvode - pomoći će vam pripremiti ukusne domaće proizvode.
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postavite sloj sječke debljine dva centimetra - nemojte ih stavljati izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Da biste sječku iskoristili što ekonomičnije, možete ih lagano navlažiti vodom, što će olakšati stvaranje veće količine dima. Roštilj pokrijte poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku. Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremljenog mesa).
Dimljenje: Ovisno o vrsti dimnice koju imate, sječku postavite u generator dima ili u samu dimnicu - na mjesto predviđeno za to, eventualno u ložište - oko užarenog drva.
Dimljenje uz upotrebu generatora dima osigurava postizanje najprofesionalnijih rezultata - proizvoda s izvrsnim okusom, aromatom i bojom.
Upozorenje: Rukovanjem dimnicom i roštiljem trebaju se baviti isključivo odrasle osobe, uz poštivanje pravila protupožarne sigurnosti i nakon upoznavanja s uputama za uporabu određenog uređaja te s preporukama za upotrebu sječke. Tijekom paljenja sječke i njihovog dodavanja tijekom rada roštilja ili dimnice i generatora dima, budite oprezni kako biste izbjegli moguće opekline. Pazite da djeca i kućni ljubimci nemaju pristup zagrijanim uređajima.
Sječku treba čuvati na suhom, hladnom mjestu.
Sječka za dimljenje dostupna u našoj ponudi ima pozitivne recenzije: Instituta za mesnu i masnu industriju, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.
Paket sadrži 450 g sječke.