Drvna sječka za dimljenje i roštiljanje - prirodna, set: 1 x hrast - 600 g, 1 x trešnja - 450 g, 1 x jabuka - 450 g.
Više o drvnoj sječki saznat ćeš iz našeg članka na blogu Odaberi drvnu sječku i napravi dim!
Ako cijeniš zdravu kuhinju i brineš o tome koja jela dolaze na tvoj tanjur – prirodna drvna sječka od visokokvalitetnog drva savršeno će se uklopiti u tvoju kuhinju. Dolazi iz Poljske, iz prirodno čistih područja i proizvedena je 100% od prirodnog drva, ne sadrži praškaste frakcije, impregnacijske i konzervirajuće spojeve. To je posebno usitnjeno voćno drvo koje je izvrsno za dimljenje i roštiljanje. Zahvaljujući očuvanju homogenosti drvne sječke lako se održava stalna temperatura tijekom izgaranja. Dim iz izgorjele drvne sječke prodire duboko u jelo, dajući mu odgovarajući aromatičan miris i privlačnu boju. Dimljenje jela s drvnom sječkom ima mnoge prednosti, uključujući poboljšanje okusa i vizualnih svojstava jela, povećanje trajnosti proizvoda konzerviranjem dimom i smanjenje vlažnosti proizvoda.
Upozorenje! Kupnjom ovog seta, dobit ćeš čak 3 paketa drvne sječke:
- 1 x hrast - 600 g, klasa 6-8 mm - idealno za govedinu, perad i ribu,
- 1 x trešnja - 450 g, klasa 9-12 mm - idealno za ribu, perad i crveno meso,
- 1 x jabuka - 450 g, klasa 6-8 mm - idealno za pripremu jela od ribe i svinjetine.
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postaviti sloj drvne sječke debljine dva centimetra — ne smije se postavljati izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Roštilj treba pokriti poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku.
Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti pripremljenog mesa).
Delikatna mesa, poput piletine, ne trebaju puno vremena. Bit će gotova za otprilike sat ili dva (ovisno o veličini). Svinjetina ili govedina zahtijevaju više vremena.
Dimljenje će olakšati namakanje drvne sječke u vodi ili drugoj tekućini (npr. pivu :…) zatim postavljanje u blizini ložišta, najbolje u generatoru dima (kako bi se spriječilo brzo izgaranje).
Dimljenje: Ovisno o vrsti pušnice koju imamo, postaviti drvnu sječku na pladanj namijenjen za tu svrhu ili oko ložišta - ne smije se postavljati izravno na izvor topline jer će se odmah spaliti. Ovisno o temperaturi razlikujemo sljedeće metode dimljenja:
Hladno dimljenje na temperaturi 8 - 25/30℃, uzrokuje najjače sušenje dimljenih proizvoda, zahtijeva dugo vrijeme i istovremeno veću potrošnju drvne sječke, no gotovi proizvodi su najtrajniji i pogodni za dugo sazrijevanje.
Toplo dimljenje na temperaturi 25/30 - 60°C, na ovaj način se dimi prvenstveno kuhani i pareni proizvodi.
Vruće dimljenje na temperaturi 40 - 90°C, u ovom dimljenju, kao što se vidi, koristi se toplo dimljenje, na kraju procesa pečenje kobasica u pušnici.
Drvnu sječku treba čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Drvna sječka dostupna u našoj ponudi ima pozitivne recenzije: Instituta za mesnu industriju i masti, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.