Čipsi za dimljenje od johe i bukve izvrsno su prikladni za dimljenje i roštiljanje. Dim iz spaljenih čipsa prodire duboko u jelo dajući mu odgovarajući aromat i zlatnosmeđu boju.
Karakteristike proizvoda:
Više o čipsima saznajte iz našeg članka na blogu Odaberite čips i napravite dim!
Način upotrebe:
Roštiljanje: Oko užarenog drvenog ugljena postavite sloj čipsa debljine dva centimetra - ne stavljajte ih izravno na ložište jer će se odmah spaliti. Roštilj treba pokriti poklopcem odmah nakon postavljanja jela na rešetku.
Vrijeme roštiljanja - od 10 do 30 minuta (ovisno o veličini i vrsti mesa koje se priprema).
Dimljenje: Ovisno o vrsti dimnjaka kojim raspolažemo, postavite čips na pladanj posebno namijenjen za tu svrhu ili oko ložišta - ne stavljajte ih izravno na izvor topline jer će se odmah spaliti.
Čips treba čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Čipsi za dimljenje dostupni u našoj ponudi imaju pozitivne recenzije: Instituta za mesnu i masnu industriju, Državnog zavoda za higijenu, Državnog sanitarnog instituta.