PROIZVOD NEDOSTUPAN
Glineni rimski lonac 2,5 L s poklopcem izvrsna je alternativa popularnom, standardnom kalupu za kruh. Lonac je izrađen od prirodnog materijala - gline. Zahvaljujući tome, tijekom pečenja jela ne zahtijevaju dodatak masnoće, lako su probavljiva i zadržavaju mnogo više hranjivih vrijednosti.
Rimski lonac je univerzalna posuda u kojoj se mogu pripremiti gotovo sva jela. Zbog oblika idealan je za kruh, uključujući bezglutenski, kolače i paštete, također veganske, npr.: od slanutka ili leće.
Ako vam je stalo do toga da jelo ili kruh budu hrskavi, na kraju pečenja skinite poklopac s posude.
Uspješno ćete ispeći u loncu jela od mesa, ribe, povrća. Duguljasti rimski lonac 2,5 L omogućuje lako održavanje oblika i odgovarajuće vlažnosti jela.
Porozna struktura rimskog lonca tijekom pečenja oslobađa vodu, zahvaljujući čemu se jelo u pećnici peče i na pari. Tako će jelo pripremljeno u rimskom loncu biti hrskavo izvana i odgovarajuće vlažno iznutra.
Način upotrebe:
- Prije svake upotrebe lonac treba namakati u vodi 10-15 minuta. Lonac se uranja u cijelosti zajedno s poklopcem. Zatim ga treba staviti u hladnu pećnicu. Kako biste dobili hrskavo jelo, 10 minuta prije kraja pečenja treba skinuti poklopac lonca.
- Prije pečenja kruha premažite lonac maslacem ili kokosovim uljem i pospite krušnim mrvicama ili brašnom kako biste lako izvadili pečeni kruh.
- Lonac se ne smije stavljati izravno na plin ili električnu ploču.
- Rimski lonac ne smije biti izložen naglim promjenama temperature.
- Ne smije se ulijevati hladne tekućine u vrući lonac.
- Preporučena maksimalna temperatura pečenja u rimskim loncima je 200°C.
- Lonac je namijenjen za upotrebu u plinskim i električnim pećnicama.
Pranje i čišćenje:
Nakon upotrebe lonac treba nekoliko puta namočiti u toploj vodi, zatim oprati spužvom ili mekom četkicom. Teže mrlje mogu se ukloniti pomoću sode bikarbone. Povremeno lonac vrijedi prokuhati u vodi s octom kako bi se neutralizirali mirisi. Lonac se ne smije prati u perilici posuđa.
Nakon pranja lonac treba ostaviti da se potpuno osuši i čuvati otvoren, najbolje na prozračnom mjestu.
Vanjske dimenzije:
1. lonac:
2. poklopac:
Unutarnje dimenzije:
1. lonac:
2. poklopac:
Dimenzije kompleta: