Domaća proizvodnja sira jedan je od najatraktivnijih oblika SLOW FOOD-a. Takav sir najbolje se slaže sa svježim, mirisnim kruhom i vinom - također domaće proizvodnje. Vrijedi jesti zdrave, vlastoručno pripremljene sireve i kušati ih u ugodnoj atmosferi, u krugu obitelji i prijatelja.
Podlijevani sirevi najlakši su i najbrži za pripremu u domaćim uvjetima. Možete ih poslužiti u slanoj verziji ili u slatkoj s dodatkom voća ili orašastih plodova. Porciju ovog ukusnog, nježnog i kremastog sira napravit ćete koristeći naš čvrsti, univerzalni, okrugli kalup za sir. Otvori na površini kalupa za otjecanje sirutke olakšavaju uklanjanje viška iz mase sira i omogućuju dobivanje sira kompaktne konzistencije. Kalup je izrađen od visokokvalitetnog, izdržljivog i trajnog prozirnog materijala. Materijal bez boja ne utječe na boju pripremljenih sireva, a vi možete uživati u funkcionalnosti kalupa vrlo dugo. Kalup je vrlo praktičan i jednostavan za korištenje - u njemu možete odjednom pripremiti porciju mase 250 g. Kalup će biti koristan i početnicima i profesionalnim sirarima!
Dimenzije:
Ø unutarnji 8,0 cm
visina unutarnja 7,2 cm
Ø vanjski 8,4 cm
visina vanjska: 7,4 cm