Kulture bakterija za zrelo meso, 2 g

SIMBOL: 410017
EAN: 5904816000955

2,50 EUR

Dodaj u košaricu

1250,00 EUR/kg

SIMBOL: 410017
EAN: 5904816000955


OPIS

Sazrijevanje mesa nadohvat ruke - već od danas možete uživati u vlastitim, kod kuće pripremljenim zrelim mesima. Kulture bakterija omogućit će vam pripremu npr. svinjetine, lungića, šunke ili vrata.Sazrijevanje mesa već za 10 dana - savršeno odabrane kulture bakterija omogućuju brzo, a što je najvaž... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Sazrijevanje mesa nadohvat ruke - već od danas možete uživati u vlastitim, kod kuće pripremljenim zrelim mesima. Kulture bakterija omogućit će vam pripremu npr. svinjetine, lungića, šunke ili vrata.
  • Sazrijevanje mesa već za 10 dana - savršeno odabrane kulture bakterija omogućuju brzo, a što je najvažnije, sigurno sazrijevanje mesa u kućnim uvjetima!
  • Dodatna sigurnost - korištenjem naših kultura bakterija za zrelo meso imate sigurnost da su vaši domaći proizvodi zaštićeni i osigurani od razvoja štetnih mikroorganizama.
  • Karakterističan okus i aroma - proizvod ne samo da ubrzava sazrijevanje mesa, već im daje i poseban i jedinstven miris te okusne kvalitete koje će oduševiti sve vaše bližnje.
  • Za 10 kg mesa - bočica kultura bakterija za zrelo meso omogućit će vam pripremu čak oko 7 kg omiljenih, gotovih zrelih proizvoda!


Savršeno odabrane kulture bakterija omogućuju brzo i sigurno sazrijevanje mesa u komadu, npr.: svinjetine, lungića, šunke ili vrata. Kulture bakterija: ubrzavaju sazrijevanje, štite od razvoja štetnih mikroorganizama, daju karakterističan okus i aromu zrelim mesima. Bočica je dovoljna za 10 kg mesa. 


Recept za zrelu svinjetinu:

Sastojci: 1 kg svinjetine (2 komada po 0,5 kg), 2 g kalijevog nitrata (1/3 žličice), 75 g nejodirane soli (3,5 žlice), 0,2 g kultura bakterija (1/10 bočice), 1 žličica šećera, 1 L vode. 


Za pripremu salamure, u 1 L vode dodajte kalijev nitrat, sol i šećer. U 100 ml salamure otopite kulture bakterija i dodajte u salamuru. Koristite oko 50 ml salamure s kulturama bakterija za injektiranje mesa. Zatim stavite meso u salamuru na 36 sati na sobnoj temperaturi kako biste aktivirali dodane bakterije. Nakon toga osušite meso papirnatim ručnikom i ostavite da se dodatno suši 48 sati u hladnjaku (+7 °C). Petog dana procesa potpuno suho meso dimite na temperaturi do 35°C tijekom 4 sata dok ne promijeni boju u svijetlo narančastu. Za dimljenje koristite voćne strugotine (trešnje ili šljive). Nakon dimljenja držite meso na temperaturi do 22°C tijekom 2 dana. Zatim, za najbolji učinak, svinjetinu vakuumski pakirajte i čuvajte u hladnjaku najmanje 4 dana. Umjesto vakuumskog pakiranja, svinjetinu možete čuvati na temp. +7°C i vlažnosti oko 80 % npr.: u posudi s ocjeđivačem i pristupom zraku. Zrela svinjetina je spremna za 10 dana (komadi od 0,5 kg) ili 20 dana (komad od 1 kg). Za još izraženiji okus produžite proces sazrijevanja. 


Sastojci: Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Lactobacillus sakei, Pediococcus pentosaceus.


Čuvati na temperaturi: ≤ -17°C

Rok trajanja uključuje mogućnost transporta proizvoda na temperaturi ispod 30°C do 7 dana.

Duljina
10 cm

Širina
0.5 cm

Visina
10 cm

Masa
2.0 g

Masa
2.0 G

Wydajność
za 10 kg mesa

Przeznaczenie
za dozrijevajuće proizvode: svinjski kare, svinjski file, svinjski vrat, šunka

Czas procesu
spremno već za samo 10 dana

Kulture bakterija za zrelo meso, 2 g

Kulture bakterija za zrelo meso, 2 g ['zreli svinjski kare', ' za zrele mesne proizvode', ' zrela svinjska pisanica', ' bakterije za zrenje mesnih proizvoda', ' starter kulture-zreli mesni proizvodi']
omiljeno

2,50 EUR

1250,00 EUR/kg

Dodaj u košaricu