Pouzdani suhi pekarski kvasac za pečenje talijanske pizze. Obavezno isprobajte naš proizvod. Veliko pakiranje od 100 g dovoljno je za pripremu čak 25 komada pizza.
Volite li pizzu? Ako vam se jede, više ne morate ići u pizzeriju. Ukusnu talijansku pizzu na tankom tijestu lako ćete pripremiti u vlastitom domu. Uštedjet ćete novac i sjajno se zabaviti praveći vlastitu "pitu". To je sjajan način za zajedničko provođenje vremena s obitelji ili prijateljima. Dovoljno je da uz naš kvasac, brašno, vodu, sol i ulje zamijesite tijesto, dodate omiljene sastojke i pizza je spremna.
Uz naš kvasac uspjet ćete pripremiti savršeno tijesto za pizzu, koje će biti odgovarajuće rastezljivo i koje ne treba dugo mijesiti.
Za razliku od običnog suhog pekarskog kvasca, kvasac za pizzu Browin omogućuje postizanje strukture tijesta talijanske pizze, zahvaljujući čemu će nakon pečenja njezino tijesto biti odgovarajuće tanko i neće pretjerano narasti.
Suhi kvasac za pizzu također će se pokazati korisnim za pečenje drugih talijanskih specijaliteta poput focaccie, ali i za krušne štapiće i druge grickalice.
Suhi pekarski kvasac, pravilno čuvan na suhom mjestu, dugo zadržava svoju aktivnost. Veliko pakiranje uvijek će biti pri ruci kada vam se jede pizza. Bez problema ćete pripremiti talijansku gozbu na koju možete pozvati bliske i daleke prijatelje.
Koji recept za pizzu? Ispod ćete pronaći naš prijedlog za brzi recept za tijesto za pizzu. Ostalo ovisi o vašim preferencijama.
Sastojci za tijesto za pizzu:
Recept:
U zdjelu stavite brašno, sol i kvasac. Sve lagano promiješajte. Polako dodajte mlaku vodu. Nakon što dobijete jednoličnu masu, prebacite tijesto na radnu površinu posutu brašnom i mijesite 10 minuta dok ne postane jednolično i elastično (tijesto se neće lijepiti za radnu površinu).
Prebacite tijesto u zdjelu, pokrijte čistom, pamučnom krpom i ostavite 30-45 minuta da naraste na toplom mjestu (tijesto će udvostručiti svoj volumen, stvorit će se glutenska mreža).
Nakon što naraste, ponovno izvadite tijesto na radnu površinu posutu brašnom, dodajte maslinovo ulje i kratko mijesite.
Zatim razvaljajte i oblikujte tako da dobijete tanku pitu.
Pecite s omiljenim dodacima oko 10-15 minuta na temperaturi od 250°C (ovisno o pećnici), promatrajte rubove pizze da li se lijepo rumene.
Sastojci: suhi kvasac Saccharomyces cerevisiae, emulgator: sorbitol monostearat.
Neto masa: 100 g