Vinomjer (šećeromjer) u nelomljivoj epruveti

SIMBOL: 405566
EAN: 5908277718688

1,59 EUR

Dodaj u košaricu

1,59 EUR/kom.

SIMBOL: 405566
EAN: 5908277718688


OPIS

•Za mjerenje šećera – areometar služi za mjerenje koncentracije šećera u vinskom moštu u rasponu od 0-24°Blg.•Nerazbijajuća, praktična epruveta – izrađena od plastike, cilindar za tekućinu ima praktično ravno dno i nikada se neće razbiti, što je prednost u odnosu na staklene ekvivalente.•Mjerna epru... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

•    Za mjerenje šećera – areometar služi za mjerenje koncentracije šećera u vinskom moštu u rasponu od 0-24°Blg.

•    Nerazbijajuća, praktična epruveta – izrađena od plastike, cilindar za tekućinu ima praktično ravno dno i nikada se neće razbiti, što je prednost u odnosu na staklene ekvivalente.

•    Mjerna epruveta s poklopcem – epruveta dolazi s poklopcem koji sprječava ispadanje areometra tijekom prijenosa ili skladištenja.

•    Rasponi preporučenih koncentracija označeni bojama – na skali areometra bojama su označeni rasponi koncentracije šećera prikladni za određenu fazu fermentacije.

•    Jednostavno mjerenje – uređaj je izuzetno jednostavan za korištenje. Mjerenje se vrši izravno.


Vinomjer - šećeromjer za vino je neophodan uređaj za brzo i precizno određivanje koliko šećera se nalazi u vinskom moštu. Vinomjer je areometar kalibriran u stupnjevima Ballinga (°Blg) - 1°Blg odgovara približno 10 g šećera u 1 L soka (mošta). Na temelju toga možete predvidjeti i jačinu napitka. 

 Za lakše korištenje, rasponi preporučenih koncentracija su označeni – zahvaljujući tome ne trebate dodatne izračune ili tablice:

- crveno područje „početak fermentacije I” - prije početka fermentacije, koncentracija šećera ne bi trebala prelaziti 22°Blg

- žuto područje „početak fermentacije II” - odmah nakon dodavanja dodatnih doza šećera tijekom fermentacije, očitanja vinomjera ne bi trebala prelaziti 16°Blg

- zeleno područje „kraj” - u završnoj fazi fermentacije za suha i poluslatka vina, koncentracija šećera trebala bi biti unutar označenog raspona.

Način korištenja vinomjera je izuzetno jednostavan. Dovoljno je staviti areometar u epruvetu i napuniti je takvom količinom tekućine da plovak slobodno pluta. Rezultat se očitava sa skale na temelju gornjeg meniska.


Uređaj je kalibriran na temperaturi od 20°C.


Način korištenja:

Za mjerenje u epruvetu stavite areometar i ulijte tekućinu bez čvrstih čestica i mjehurića plina. Količina tekućine treba biti takva da plovak u epruveti slobodno pluta i ne dodiruje stijenke spremnika.

Vrijednost koncentracije šećera pokazuje gornje očitanje. Pogledajte upute.

Nakon mjerenja tekućinu izlijte, nemojte je konzumirati.


Set sadrži:

- plastična epruveta

- čep za epruvetu

- areometar


Raspon: od 0 do 24°Blg

Duljina
2.2 cm

Širina
2.2 cm

Visina
25.4 cm

Masa
60.0 g

Vinomjer (šećeromjer) u nelomljivoj epruveti

Vinomjer (šećeromjer) u nelomljivoj epruveti ['vinomjer', ' šećeromjer', ' uređaj za mjerenje koncentracije šećera', ' balingomjer', ' za vino', ' za pivo', ' areometar']
omiljeno

1,59 EUR

1,59 EUR/kom.

Dodaj u košaricu