Šećeromjer, pokazatelj sadržaja šećera 0 - 29°Blg

SIMBOL: 405550
EAN: 5904816913033

5,97 EUR

Dodaj u košaricu

5,97 EUR/kom.

SIMBOL: 405550
EAN: 5904816913033


OPIS

Areometar za mjerenje koncentracije šećera izražene u stupnjevima Ballinga.Za vino, pivo i šećerne otopine - mjerač je neophodan pri proizvodnji navedenih alkohola.Nerazbijajuća epruveta - izrađena je od plastike, što je čini otpornom na lomljenje.Rasponi preporučenih koncentracija označeni bojama ... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Areometar za mjerenje koncentracije šećera izražene u stupnjevima Ballinga. 


  • Za vino, pivo i šećerne otopine - mjerač je neophodan pri proizvodnji navedenih alkohola.
  • Nerazbijajuća epruveta - izrađena je od plastike, što je čini otpornom na lomljenje.
  • Rasponi preporučenih koncentracija označeni bojama - na skali areometra označeni su bojama rasponi koncentracije šećera prikladni za određenu fazu fermentacije vina i piva.
  • Skala od 0 do 29°Blg - areometar omogućuje širok raspon mjerenja.
  • Jednostavno mjerenje - uređaj je izuzetno jednostavan za korištenje. Mjerenje se vrši izravno.


Šećeromjer je mjerni instrument, neophodan pri pripremi domaćih piva, vina i drugih pića. Uz njegovu pomoć brzo i jednostavno izmjerit ćete sadržaj šećera u ispitivanom tekućini. 

Priložena plastična epruveta je izdržljiva i nerazbijajuća.

Instrument je kalibriran na temperaturi od 20°C, stoga je najbolje mjerenje obavljati u sličnim uvjetima. 

Očitavanje mjerenja olakšavaju obojeni, opisani rasponi na skali koji se odnose na vrstu pića i fazu fermentacije.


Način uporabe:

Ispitivanje vinskog mošta

Za obavljanje mjerenja dovoljno je staviti šećeromjer u epruvetu i napuniti je takvom količinom tekućine da plovak slobodno pluta, ne dodirujući dno i stijenke epruvete. Tekućina ne smije sadržavati čvrste čestice i mjehuriće plina. Rezultat se očitava sa skale na temelju gornjeg meniska. Radi lakšeg snalaženja, na skali su različitim bojama označeni rasponi početnih koncentracija šećera u moštu, za različite vrste vina koje želimo dobiti:

  • bordo područje (22 - 25°Blg) - desertna vina (slatka),
  • žuto područje (15 - 22°Blg) - stolna vina (suha),


Napomena:

Za pravilan tijek fermentacije važno je da koncentracija šećera prije njenog početka ne prelazi 22 do 25°Blg.

Ako preferirate vrlo slatka vina, dodajte šećer u nekoliko porcija, npr.: 1., 5. i 12. dan fermentacije. Vino se također može zasladiti nakon završetka, kada fermentacija završi.


Ispitivanje pivske sladovine

Mjerenje sadržaja šećera u pivskoj sladovini obavlja se na sličan način kao i za vinsku otopinu.

Na skali je označen raspon preporučenih početnih koncentracija šećera u sladovini bojom jantara (8 - 10°Blg).

Fermentacija pivske sladovine smatra se završenom kada očitanje spada u raspon označen zelenom bojom (0 - 2°Blg).


Set sadrži:

  • plovak (areometar) s nanesenom skalom koncentracije šećera u °Blg,
  • epruveta (plastična) - za obavljanje mjerenja.


Dimenzije proizvoda:

šećeromjer:

  • visina 16 cm
  •   širina 1,2 cm

epruveta:

  • visina 16,7 cm
  • vanjski promjer 2,5 cm
  • unutarnji promjer 1,95 cm


Duljina
2.5 cm

Širina
2.5 cm

Visina
16.7 cm

Masa
16.0 g

Šećeromjer, pokazatelj sadržaja šećera 0 - 29°Blg

Šećeromjer, pokazatelj sadržaja šećera 0 - 29°Blg ['šećeromjer za vino', ' mjerenje šećera u vinu', ' razina šećera', ' pokazatelj razine šećera', ' koncentracija šećera', ' koncentracija šećera u moštu', ' koncentracija šećera u pivskoj sladovini']
omiljeno

5,97 EUR

5,97 EUR/kom.

Dodaj u košaricu