Vinomjer s termometrom u nelomljivoj epruveti

SIMBOL: 405562
EAN: 5908277716899

2,02 EUR

1,85 EUR

Dodaj u košaricu

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 1,85 EUR

1,85 EUR/kom.

SIMBOL: 405562
EAN: 5908277716899


OPIS

Za mjerenje šećera i određivanje potencijalnog sadržaja alkohola -areometar koristan za vinske nastave i pivsku sladovinu, raspon:0 do 30°Blg.Nerazbijajuća, praktična epruveta -izrađena od plastike, cilindar za tekućinu ima praktično ravno dno i nikada se neće razbiti, što je prednost u odnosu na st... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

  • Za mjerenje šećera i određivanje potencijalnog sadržaja alkohola - areometar koristan za vinske nastave i pivsku sladovinu, raspon: 0 do 30°Blg.
  • Nerazbijajuća, praktična epruveta - izrađena od plastike, cilindar za tekućinu ima praktično ravno dno i nikada se neće razbiti, što je prednost u odnosu na staklene ekvivalente.
  • Rasponi preporučenih koncentracija označeni bojama - na skali areometra bojama su označeni rasponi koncentracije šećera prikladni za određenu fazu fermentacije vina i piva.
  • Mjerna epruveta s poklopcem - epruveta dolazi s poklopcem koji sprječava ispadanje areometra tijekom prijenosa ili skladištenja.
  • Jednostavno mjerenje - uređaj je izuzetno jednostavan za korištenje. Mjerenje se vrši izravnim očitavanjem rezultata na obje skale.
  • Termometar unutar areometra - zahvaljujući praktički izravnom kontaktu sa stijenkom areometra (vrh kapilare) mjeri temperaturu tekućine bez iskrivljenja.

Vinomjer s termometrom je neophodan uređaj za brzo i precizno određivanje koliko šećera se nalazi u vinskom nastavu ili pivskoj sladovini. Vinomjer je areometar kalibriran u stupnjevima Ballinga (°Blg) - 1°Blg približno odgovara 10 g šećera u 1 L soka (mošta). Zahvaljujući dvjema skalama, s njegovom pomoći možete planirati i jačinu vina. 

Epruveta u kojoj se vrši mjerenje izrađena je od plastike, stoga je, za razliku od staklenih ekvivalenata, nerazbijajuća.

 Za lakše korištenje, na skali su različitim bojama označeni rasponi preporučenih početnih i završnih koncentracija šećera u moštu i pivskoj sladovini - zahvaljujući tome ne trebate dodatne izračune ili tablice:

- bordo područje (22 - 25°Blg) - početna koncentracija, desertno vino (slatko)

- žuto područje (15 - 22°Blg) - početna koncentracija, stolno vino (suho)

- jantarno područje (9 - 11°Blg) - početna koncentracija, pivo

- zeleno područje (0 - 2°Blg) - završna koncentracija pivo

- crveno područje (-2 - 0°Blg) - završna koncentracija, vino


Način korištenja vinomjera je izuzetno jednostavan. Dovoljno je staviti areometar u epruvetu i napuniti je takvom količinom tekućine da plovak slobodno pluta. Rezultat se očitava sa skale na temelju gornjeg meniska.

Budući da su uređaji kalibrirani na temperaturi od 20°C, preporučuje se očitavanje na istoj temperaturi, što olakšava termometar smješten u vinomjeru. Budući da tekućina mijenja svoju koncentraciju (molekule se šire i skupljaju) pod utjecajem temperature, mjerenje provedeno na 20°C bit će najpouzdanije i najpreciznije.

Izvođenje mjerenja sadržaja šećera:

Za mjerenje u epruvetu stavite areometar i ulijte tekućinu bez čvrstih čestica i mjehurića plina. Količina tekućine treba biti takva da plovak smješten u epruveti slobodno pluta i ne dodiruje stijenke spremnika.

Vrijednost koncentracije šećera pokazuje gornje očitanje. Pogledajte upute.

Nakon mjerenja tekućinu izlijte, nemojte je konzumirati.

Planiranje jačine vina:

1°Blg približno odgovara 10 g šećera u 1 L mošta. Dodatak 1 kg šećera povećava volumen mošta za 0,6 L. Prije početka fermentacije koncentracija šećera u moštu ne bi trebala prelaziti 22°Blg. Pretpostavimo da je očitanje na skali mjerača iznosilo 16°Blg, iz mošta s takvim sadržajem šećera dobiva se vino jačine oko 7,3%. Ako želite dobiti vino koje sadrži 13% alkohola, mošt bi trebao sadržavati 260 grama šećera po litri. Potreban dodatak iznosit će 260 - 160 = 100 g/L. Da bi se ispunio uvjet neprekoračenja koncentracije šećera u moštu iznad 22°Blg, potrebnu količinu šećera treba dodavati u tri jednake porcije: prvu - prije početka fermentacije, drugu i treću - npr. 7. i 12. dana fermentacije.

Ispitivanje pivske sladovine: 

Mjerenje sadržaja šećera u pivskoj sladovini provodi se na sličan način kao za vinsku nastavu.

Set uključuje:

- plastična epruveta

- čep za epruvetu

- areometar s termometrom

Raspon: od 0 do 30°Blg

Duljina
2.2 cm

Širina
2.2 cm

Visina
25.4 cm

Masa
60.0 g

Vinomjer s termometrom u nelomljivoj epruveti

Vinomjer s termometrom u nelomljivoj epruveti ['šećeromjer', ' za vino', ' za pivo', ' uređaj za mjerenje koncentracije šećera', ' ballingomjer', ' areometar', ' potencijalni sadržaj alkohola', '']
omiljeno

2,02 EUR

1,85 EUR

1,85 EUR/kom.

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 1,85 EUR

Dodaj u košaricu