Glukoamilaza

SIMBOL: 405130
EAN: 5908277702922

2,25 EUR

Dodaj u košaricu

562,50 EUR/kg

SIMBOL: 405130
EAN: 5908277702922


OPIS

Glukoamilaza je enzim koji pretvara škrob u glukozu iz samljevenog raži, pšenice, kukuruza, riže itd. Kvasci tijekom procesa fermentacije nisu u stanju pretvoriti škrob u alkohol, već samo glukozu. Stoga je enzim neophodan za pripremu kaše.Važne značajke: • Težina 4 g • Za 3,5 kg mljevenog zrna • Na... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Glukoamilaza je enzim koji pretvara škrob u glukozu iz samljevenog raži, pšenice, kukuruza, riže itd. Kvasci tijekom procesa fermentacije nisu u stanju pretvoriti škrob u alkohol, već samo glukozu. Stoga je enzim neophodan za pripremu kaše.


Važne značajke:

• Težina 4 g

• Za 3,5 kg mljevenog zrna

• Najbolji rezultati uz alfa-amilazu (405120) i Turbo X-Pure (403103)

• Za destilaciju i pivarstvo


Način upotrebe:

U posudi zagrijte vodu na temperaturu od 85-95°C, dodajte mljeveno zrno odabranog žita u omjeru: 1 kg mljevenog zrna na 3-4 L vode. Dobro promiješajte, a nakon 15-30 minuta dodajte alfa-amilazu u količini od 0,9 g na 1 kg mljevenog zrna, kako biste ukapljili škrob. Održavajte temperaturu smjese na razini od 95°C tijekom 1 sata, stalno miješajući. Otopina bi trebala imati pH 4,0-4,5. Nakon toga ostavite kašu da se ohladi na temperaturu od 60°C i dodajte glukoamilazu u količini od 1,1 g na 1 kg mljevenog zrna, kako biste dalje razgradili škrob na jednostavne šećere. Održavajte temperaturu smjese tijekom 1,5 sata. Razina pretvorbe škroba u šećer trebala bi biti oko 15°Blg. Otopinu treba ohladiti na 30°C. Zatim dodajte vrećicu s kvascem za destilaciju, npr. Turbo WHISKEY (403160), a zatim tako pripremljenu kašu podvrgnite fermentaciji tijekom 3-7 dana, prema uputama na pakiranju kvasca. U slučaju stvaranja značajne količine pjene preporučujemo dodati Sredstvo protiv pjene (405140) - prema uputama na pakiranju.

Sastojci: glukoamilaza


Neto masa: 4 g



Masa
4.0 g

tip
rasuti

Glukoamilaza

Glukoamilaza ['enzim za saharifikaciju', ' enzim glukoamilaza', ' enzim za ukapljivanje', ' enzim za destilaciju', ' dodaci za alkohol']
omiljeno

2,25 EUR

562,50 EUR/kg

Dodaj u košaricu