Glukoamilaza je enzim koji pretvara škrob u glukozu iz samljevenog raži, pšenice, kukuruza, riže itd. Kvasci tijekom procesa fermentacije nisu u stanju pretvoriti škrob u alkohol, već samo glukozu. Stoga je enzim neophodan za pripremu kaše.
Važne značajke:
• Težina 4 g
• Za 3,5 kg mljevenog zrna
• Najbolji rezultati uz alfa-amilazu (405120) i Turbo X-Pure (403103)
• Za destilaciju i pivarstvo
Način upotrebe:
U posudi zagrijte vodu na temperaturu od 85-95°C, dodajte mljeveno zrno odabranog žita u omjeru: 1 kg mljevenog zrna na 3-4 L vode. Dobro promiješajte, a nakon 15-30 minuta dodajte alfa-amilazu u količini od 0,9 g na 1 kg mljevenog zrna, kako biste ukapljili škrob. Održavajte temperaturu smjese na razini od 95°C tijekom 1 sata, stalno miješajući. Otopina bi trebala imati pH 4,0-4,5. Nakon toga ostavite kašu da se ohladi na temperaturu od 60°C i dodajte glukoamilazu u količini od 1,1 g na 1 kg mljevenog zrna, kako biste dalje razgradili škrob na jednostavne šećere. Održavajte temperaturu smjese tijekom 1,5 sata. Razina pretvorbe škroba u šećer trebala bi biti oko 15°Blg. Otopinu treba ohladiti na 30°C. Zatim dodajte vrećicu s kvascem za destilaciju, npr. Turbo WHISKEY (403160), a zatim tako pripremljenu kašu podvrgnite fermentaciji tijekom 3-7 dana, prema uputama na pakiranju kvasca. U slučaju stvaranja značajne količine pjene preporučujemo dodati Sredstvo protiv pjene (405140) - prema uputama na pakiranju.
Sastojci: glukoamilaza
Neto masa: 4 g