Hrastove strugotine - sitne čestice drva koje dodane alkoholima daju im hrastovu aromu. Najbolje vrste vina ili viskija su one koje dugo odležavaju u hrastovim bačvama. Pripremajući domaće napitke, sličan efekt aromatizacije, znatno jeftinije i brže, postići ćete koristeći hrastove strugotine.
Hrastove pahuljice su idealna zamjena za skupe i teške za rukovanje hrastove bačve koje se koriste za dozrijevanje mnogih alkohola. Zahvaljujući njima, na jednostavan način u pripremljenim napitcima postići ćete željene arome i hrastove note. Obogatit ćete ih bademovim mirisom. Alkohol će također dobiti prekrasnu svijetlo jantarno boju. A sve to u samo nekoliko tjedana.
Prirodne, nepečene hrastove strugotine obogaćuju domaća vina ili destilate s još većom količinom tanina nego pečeni ekvivalenti.
U vinima i likerima dodatak hrastovih pahuljica naglašava svježinu i voćni karakter napitaka. Predstavljene pahuljice također će se odlično uklopiti u domaće alkohole poput konjaka, Bourbona, brendija.
Hrastove pahuljice za aromatizaciju alkohola koje se prodaju u našoj trgovini potječu od najbolje kvalitete francuske sorte hrasta.
Karakteristike:
Način upotrebe:
Hrastove strugotine dodajte u odabrani napitak u dozi od 1-3 g na 1 L alkohola na razdoblje od 3-6 tjedana. Točno vrijeme kontakta pahuljica s alkoholom vrijedi odabrati individualno na temelju degustacije.
Kada smatrate da je stupanj koncentracije arome u napitku odgovarajući, uklonite iz njega strugotine i uživajte u njegovom okusu.
Hrastove strugotine možete također prethodno preliti alkoholom od 70%, ostaviti na ekstrakciju nekoliko dana, a zatim tako dobivenu esenciju dozirati u odabrani napitak prema želji.
Neto masa: 50 g