Otkrijte našu esenciju okusa šljivovice, koja će vam omogućiti da na jednostavan način pripremite piće s dubokim, šljivastim aromom i intenzivnim okusom. Zahvaljujući sadržaju prirodnih aroma, ova esencija osigurava bogate okusne doživljaje. Osjetite okus povijesti i tradicije!
Cijenit ćete prednosti proizvoda:
- Intenzivan okus i aroma šljivovice - esencija će vam omogućiti stvaranje pića s izraženim, šljivastim karakterom, idealnih za ljubitelje tradicionalnih pića.
- Jednostavnost i brzina pripreme - dovoljno je da pomiješate esenciju s visokoprocentnim pićem i šećerom u željenoj količini, ostavite najmanje 24 sata - i već možete uživati u gotovom piću.
- Isplativost - boca kapaciteta 40 ml dovoljna je za pripremu čak 4 litre pića, što je vrlo povoljno i s financijske strane.
- Praktično pakiranje - posebna udubljenja u bočici omogućuju precizno mjerenje porcija esencije po 10 ml, što olakšava pripremu manjih količina pića.
Način upotrebe:
Sadržaj bočice (40 ml) ulijte u 4 litre visokoprocentnog pića. Dobro promiješajte i ostavite najmanje 24 sata da se sastojci spoje. Za postizanje najboljeg okusno-mirisnog efekta preporučujemo konzumaciju pića nakon otprilike tjedan dana.
Pripremite svoje vlastito piće okusa šljivovice i iznenadite svoje goste jedinstvenim aromom i intenzivnim okusom!
Znate li da? Povijest šljivovice u Poljskoj seže u 17. stoljeće, kada je, po uzoru na balkansku rakiju, započela proizvodnja ovih voćnih, jakih pića.
Iskoristite našu esenciju za pripremu izvrsne šljivove rakije:
Sastojci:
- 500 ml šljivovice
- 500 g zrelih šljiva bistrica
- 200 g šećera
- 1 štapić vanilije (opcionalno)
- 1 kora cimeta (opcionalno)
- 100 ml meda (opcionalno, za blaži okus)
Način pripreme:
- Šljive operite, osušite i uklonite koštice. Možete ih lagano probosti vilicom kako bi bolje otpustile aromu.
- Prebacite voće u veliku staklenku.
- Dodajte štapić vanilije i cimet, a zatim sve prelijte šljivovicom.
- Čvrsto zatvorite staklenku i ostavite na tamnom, hladnom mjestu najmanje 6 tjedana, povremeno protresajući staklenku.
- Nakon tog vremena procijedite tekućinu (u ovoj fazi možete filtrirati suhi liker) a voće pospite šećerom. Kada otpuste sok, procijedite slatki liker i spojite s prethodno procijeđenim alkoholom.
- Filtrirajte liker kroz gazu ili filter za kavu. Ako želite, možete dodati med za više baršunast okus.
- Prelijte u boce i ostavite još 2-3 mjeseca da liker sazrije i dobije puninu okusa.
Posluživanje:
Liker je najbolje poslužiti ohlađen, u malim čašicama, kao digestiv nakon obroka.
Dobar tek! 🍷
Sastojci: glicerin, voda, kiselina (jabučna kiselina), arome, prirodna aroma 1,8%.