Destilacijski kvasac Turbo Koji, 50 g (bez kašenja!)

SIMBOL: 403250
EAN: 5904816004564

2,73 EUR

Dodaj u košaricu

54,60 EUR/kg

SIMBOL: 403250
EAN: 5904816004564


OPIS

Mješavina najviše kvalitete kvasca za destilaciju sa sojem Rhizopus oryzae i enzimima.Originalni, azijski sojRhizopus oryzae- pomaže u provođenju procesa saharifikacije škroba.Za škrobne sirovine - mješavina je namijenjena za fermentaciju brašna, zdrobljenih žitarica (riže, kukuruza, pšenice) i krum... više >

DOSTAVA: u najbliži radni dan
saznaj više »
14 DANA ZA POVRAT PROIZVODA bez navođenja razloga!
saznaj više »

Mješavina najviše kvalitete kvasca za destilaciju sa sojem Rhizopus oryzae i enzimima.


  • Originalni, azijski soj Rhizopus oryzae - pomaže u provođenju procesa saharifikacije škroba.
  • Za škrobne sirovine - mješavina je namijenjena za fermentaciju brašna, zdrobljenih žitarica (riže, kukuruza, pšenice) i krumpira*.
  • S dodatkom enzima - Turbo Koji je proizvod koji sadrži enzime: alfa-amilazu koja ukapljuje škrob i glukoamilazu koja razgrađuje škrob do glukoze.
  • Hladno ukomljavanje - koristeći Turbo Koji, ukomljavanje se provodi na temperaturi od 25-30°C, a ne kao kod vrućeg ukomljavanja na 60-70°C.
  • Bez potrebe za dodavanjem hranjivih tvari - mješavina ne zahtijeva dodatak hranjivih tvari u nastavu. Njezin sastav osigurava optimalnu fermentaciju.

 

Kvasac turbo Koji - aktivni sušeni kvasac za destilaciju s originalnim azijskim sojem Rhizopus oryzae i enzimima - omogućuje fermentaciju škrobnih nastava: od brašna, zdrobljenih žitarica (riže, kukuruza, pšenice itd.) bez vrućeg ukomljavanja. 

Enzimi sadržani u mješavini razgrađuju na temp. 30°C škrob do fermentabilnih jednostavnih šećera, koje kvasac pretvara u alkohol. Jednostavno kao nastava sa šećerom. Mješavina ne zahtijeva dodatak hranjivih tvari. Vrijeme fermentacije oko 3 tjedna.

 

Način uporabe:

U fermentacijski spremnik ulijte 15 L vode na temp. 45°C, dodajte 7 kg brašna ili 7 kg zdrobljenog *žita (kukuruz, pšenica, ječam, raž, riža itd.) i dobro promiješajte. 


U slučaju žitarica preporučuje se preliti ih kipućom vodom. 


Nastav dopunite vodom do 25 L. Ako je temp. cijelog nastava u rasponu 30-35°C, po površini nastava pospite sadržaj vrećice. Nakon 15 minuta promiješajte. Ostavite za fermentaciju na temp. 25-38°C oko 15 dana.


Savjet:

Što je sirovina sitnije usitnjena, to će škrob u žitaricama biti dostupniji enzimima koji će ga razgraditi na fermentabilne jednostavne šećere. 


*Način uporabe s krumpirima:

4 kg opranog krumpira narežite na sitne dijelove i prelijte s 6 L kipuće vode kako biste eliminirali neželjene mikroorganizme (držite sve dok temp. vode ne dosegne oko 45°C).

U drugu posudu ulijte 3 L vodovodne vode (20 - 25°C) i u njoj razrijedite 3 kg krumpirovog škroba.

U posudu od 30 L, u kojoj će se provoditi fermentacija, ulijte 6 L kipuće vode i dodajte prethodno hidratizirani škrob, stalno miješajući dok se ne stvori kaša.

Iz posude s oparenim krumpirima odlijte 1-2 L (ne bacajte je!).

Krumpire izmiksajte, a zatim tako obrađenu sirovinu prenesite u fermentacijski spremnik s kašom od škroba.

Posudu korištenu za miksanje isperite prethodno odlivenom vodom i ulijte je u nastav. Promiješajte sve. Kada temperatura nastava dosegne 30 - 35°C, po površini nastava pospite cijeli sadržaj vrećice KOJI i ostavite pokriveno 15 minuta radi hidratacije.

Nakon tog vremena vrlo pažljivo promiješajte cijeli nastav, a zatim čvrsto zatvorite poklopac i stavite u njega fermentacijsku cijev s vodom.

Sve ostavite za fermentaciju na temp. 25 - 38°C oko 15 dana na tamnom mjestu.


Savjet:

Proces fermentacije provodi se na niskoj temperaturi, stoga zapamtite da svi korišteni spremnici i alati za pripremu nastava budu pažljivo dezinficirani! 


Napomena: Nastavi će se pjeniti!

U prvim danima fermentacije preporučujemo svakodnevno miješanje nastava zbog sirovine koja pada na dno.

 

Sastojci: glukoamilaza, kvasac za destilaciju, gljive Rhizopus oryzae 20%, alfa-amilaza


Pakiranje iskoristite u cijelosti za jedan nastav.



Masa
50.0 g

težina
50.0 G

koliko litara
25.0 L

Destilacijski kvasac Turbo Koji, 50 g (bez kašenja!)

Destilacijski kvasac Turbo Koji, 50 g (bez kašenja!) ['kvasac Koji', ' gljiva Koji', ' ražena rakija', ' krumpirova votka', ' hladno kašenje', ' kvasac za alkohol', ' kvasac za domaću rakiju', ' destilacijski kvasac', ' bez kašenja', ' kvasac za žitarice', ' za viski', ' kvasac za viski']
omiljeno

2,73 EUR

54,60 EUR/kg

Dodaj u košaricu