Whiskey je alkoholno piće nastalo fermentacijom žitne kaše i odležavanjem u drvenim, uglavnom hrastovim bačvama.
Destilacijski kvasac Turbo Whiskey je posebno sastavljena mješavina kvasca, hranjivih tvari i vitamina, idealna za brzu fermentaciju žitnih kaša (ječma, raži, pšenice, kukuruza, riže). Ovaj kvasac karakterizira visoka tolerancija na temperaturu. Omogućuje dobivanje pića karakterističnog okusa whiskeyja i jačine 13-15% alkohola u roku od 6-9 dana.
Važne značajke:
Način upotrebe:
Na površini ukapljene kaše s alfa-amilazom (npr. 4,5 kg zrna, 15-18 L vode), ohlađene na sobnu temperaturu, posipati sadržaj vrećice. Nakon 15 minuta, temeljito promiješati, dodati oko 2 kg šećera i fermentirati na temperaturi od 20-28°C. Nakon 3-5 dana dodati sljedeću porciju šećera u količini od oko 1-1,5 kg i nastaviti fermentaciju dok ne prestane ispuštanje CO2. Za pojačanje arome dodati hrastove čipse.
Sastojci:
destilacijski kvasac, fosfat diamonija, fosfat kalija, glukoamilaza, vitamin B1 (tiamin hidroklorid).
Napomena:
pakiranje iskoristite u cijelosti za jednu kašu.
Dimenzije pakiranja: