Ako pravite i volite domaća vina od grožđa ili voća, sigurno se, kao i drugi vinari, često suočavate s problemom previsoke razine kiselosti. Upoznajte i počnite koristiti Redukwas® Active - inovativno sredstvo koje će vam pomoći regulirati kiselost u moštu bez potrebe za prekomjernim razrjeđivanjem ili dodavanjem velike količine šećera. S Redukwasom® Active lako ćete postići višu razinu vinarstva, dobivajući vino bolje kvalitete.
Redukwas® Active je inovativni proizvod biljnog podrijetla, zahvaljujući kojem lako i učinkovito smanjujete prekomjernu kiselost mošta od grožđa i voća, istovremeno očuvajući bogatstvo okusa, boje i arome mošta. Inovativna, autorska metoda deacidifikacije s upotrebom Redukwasa® Active temelji se na korištenju sposobnosti aktivnog kokosovog ugljena za vezanje kiselina prisutnih u voću. Zahvaljujući ovoj metodi izbjegavate prekomjerno razrjeđivanje mošta ili maskiranje kiselosti dodavanjem šećera.
U slučaju mošta od trešanja, grožđa, malina ili jabuka, čija početna kiselost iznosi 14-17 g/L, Redukwas® Active dodajte izravno u mošt kako biste smanjili kiselost na prihvatljivu koncentraciju od 6-10 g/L. Mošt od ribizla, koji se odlikuje većim sadržajem kiselina, oko 30-32 g/L, prvo prethodno razrijedite vodom u omjeru 1:1, a zatim podvrgnite deacidifikaciji prema postupku predviđenom za ostalo voće.
Detaljne preporuke za upotrebu Redukwasa® Activ navedene su na pakiranju.
Najbolji rezultati deacidifikacije postižu se za bistre mošteve, bez dodatka šećera, nefermentirane.
Savjet: Deacidifikaciju za svijetle mošteve provodite odmah nakon prešanja soka, a za tamne mošteve izravno nakon maceracije.
Jedno pakiranje Redukwasa® Active korišteno na 10 L mošta omogućit će smanjenje kiselosti na 8 g/L.
Sastojci: aktivni ugljen