Ako pravite i volite domaća voćna vina, sigurno se, kao i drugi vinari, često suočavate s problemom previsoke razine kiselosti u vašim moštima i pićima. Upoznajte i počnite koristiti Redukwas® Plus - učinkovit sredstvo koje će vam pomoći regulirati kiselost u nastojima od voća koje sadrži znatne količine limunske kiseline, bez potrebe za pretjeranim razrjeđivanjem nastojima ili dodavanjem velike količine šećera. S Redukwasom® Plus jednostavno ćete podići svoj vinski zanat na višu razinu, dobivajući vino bolje kvalitete.
Redukwas® Plus je proizvod prvenstveno namijenjen za odkiseljavanje mošta i vina od ribizla, malina, ogrozda, kupina, koji sadrže znatne količine limunske kiseline. Formula ovog novog proizvoda omogućuje postizanje esencijalnog vina visoke kvalitete, koje se odlikuje punim aromom i okusom voća. Izbjeći ćete potrebu za odkiseljavanjem razrjeđivanjem mošta ili maskiranjem visoke kiselosti pretjeranim dodatkom šećera.
Svrha odkiseljavanja je smanjenje kiselosti na razinu od 6-10 g/L, a ovaj proces je najučinkovitiji pri početnoj kiselosti mošta/vina od 12-18 g/L. U slučaju voća s višom početnom kiselosti, npr. ribizla (30-32 g/L), potrebno je prethodno razrjeđivanje (najčešće 1:1), što omogućuje postizanje preporučene razine početne kiselosti.
Redukwas® Plus će utjecati na pravilan tijek procesa fermentacije, osiguravajući kvascima optimalne uvjete rada, povećavajući njihovu učinkovitost i pravilan razvoj.
Sastojci: kalcijev karbonat, magnezijev hidroksikarbonat.