Trebate li proizvod idealan za stabilizaciju vina, sokova i voćnih mošta? Pakiranje kalijevog metabisulfita 100 g bit će idealan izbor!
Kalijev metabisulfit je sredstvo koje se široko koristi, između ostalog, u vinarskoj i pivarskoj industriji. Kalijev metabisulfit štiti moštove i vinske pripravke od kvarenja. Zaustavljanje fermentacije dodatno štiti boce od eksplozije!
Kada se koristi za gotova vina, zaustavlja fermentaciju, stabilizira boju i bistrinu pića.
Način upotrebe:
Ovisno o primjeni sredstva:
1) za stabilizaciju mošta: 1 g na 10 L mošta. Odgovarajuću porciju otopite u 50-100 ml vode, zatim dodajte u pripravak i dobro promiješajte.
2) za stabilizaciju vina / zaustavljanje fermentacije prije punjenja vina u boce: 1 g na 10 L vina. Odgovarajuću porciju otopite u 50 - 100 ml vode, zatim dodajte u pripravak i dobro promiješajte.
Otopina kalijevog metabisulfita je nestabilna, stoga je treba pripremiti neposredno prije upotrebe. Nakon ispiranja, otopina se ne može ponovno koristiti. Zbog karakterističnog, oštrog sumpornog mirisa preporučuje se korištenje proizvoda isključivo u dobro prozračenim prostorijama.
Znate li da...?
Ista tvar je također izvrstan sredstvo za ispiranje vinske, pivarske ili destilacijske opreme. Koristi se u omjeru 10 g na 2 L vode. Tako pripremljenom otopinom mogu se ispirati baloni, fermentacijski spremnici, boce, preše, bačve, prethodno oprane deterdžentima i isprane vodom. Nakon ispiranja kalijevim metabisulfitom ne koristite ponovno vodu.
Provjerite Metabisulfit 1 kg namijenjen za ispiranje opreme.
Sastojci: kalijev metabisulfit E 224.
Dimenzije:
Sljedeće dimenzije odnose se na pakiranje.