ViniTurbo je kombinacija plemenitih vinskih kvasaca i posebno razvijene hranjive tvari za brzu fermentaciju grožđanih i voćnih mošteva.
Ako želite napraviti vino, ali vas plaši dugo čekanje na konačni rezultat, Viniturbo je za vas. To je mješavina plemenitih vinskih kvasaca i posebno odabranih hranjivih tvari, zahvaljujući kojima ćete već nakon 4 tjedna moći uživati u svom domaćem vinu. Viniturbo možete koristiti za bijela, ružičasta i crvena vina. Za vina od grožđa i voćna vina. Ovisno o dodanom šećeru, u gotovom vinu možete postići čak do 17% alkohola.
Vrećica je dovoljna za pripremu 25 L mošta, za koji je optimalna temperatura fermentacije u rasponu od 20-27⁰C.
Način upotrebe:
Sadržaj vrećice uspite u 100 ml vode temperature ne veće od 30°C i dobro promiješajte. Nakon 30 minuta cijelu smjesu ulijte u mošt za vino. Fermentirajte na temperaturi 20-27°C tijekom 3-4 tjedna, sve dok ne prestane ispuštanje CO2 i vino se ne izbistri. Dobiveno vino može se koristiti za izravnu konzumaciju ili za dozrijevanje.
Sastojci:
vinski kvasci [kvasci S. cerevisiae, emulgator: sorbitol monostearat], amonijev fosfat (V), vitamin B1 (tiamin hidroklorid)
Napomena:
pakiranje iskoristite u cijelosti za jedan mošt.
Dimenzije pakiranja:
dužina 12 cm
širina cca 0,5 cm
visina 16 cm.